Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Pittsburgh a Chicago sa postarali o hviezdnu výmenu

PITTSBURGH - Pittsburgh Penguins získal do svojho tímu z Chicaga Blackhawks útočníka Dominika Kahuna a ťah v piatom kole draftu 2019. Opačným smerom putuje fínsky obranca Olli Määttä.
Zdroj: 10448
Zdieľajte:

23-ročný Kahun je rodákom z Česka, avšak reprezentuje Nemecko. Zahral si na dvoch MS U18, troch MSJ, štyroch seniorských MS a jedných ZOH. V Pjongčangu získal striebro. DEL-ku vyhral s EHC Mníchov trikrát po sebe.

Prečítajte si aj

VIDEO Fehérváry chce hrať v novej sezóne NHL, konkurenciu nerieši

Súčasťou NHL je od začiatku sezóny 2018/19, kedy po ňom siahlo Chicago. V uplynulom ročníku nazbieral 37 bodov (13+27), odohral plný počet 82 zápasov. K tomu pridal desať kladných bodov v hodnotení +/- a len šesť trestných minút. Jeho zmluva skončí po tejto sezóne.

24-ročný Määttä bol draftovaný v roku 2012 Pittsburghom v prvom kole. Od sezóny 2013/14 bol pevnou súčasťou prvého tímu, tešil sa aj z dvoch Stanley Cupov. Doposiaľ v NHL odohral odchovanec JYP celkovo 431 stretnutí (27+201). Počas kariéry dvakrát vyhral OHL, raz bronz na ZOH. Aktuálny kontrakt za štyri milióny dolárov expiruje po sezóne 2021/22.

Prečítajte si aj

VIDEO LA Kings vykúpilo zo zmluvy hviezdneho obrancu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články