Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najväčšie hráčske straty tímov Tipsport ligy v doterajšom priebehu prestupového obdobia

BRATISLAVA - Prestupové obdobie je v plnom prúde a Tipsport liga tiež nezaháľa. Mnohí hráči si spravili silné meno, a tak sa porúčali do lepších líg. Kto bude tímom v novom ročníku chýbať?
Zdroj: 31439
Zdieľajte:

Úradujúci majster HC ´05 iClinic Banská Bystrica krátko po zisku titulu oficiálne opustil najproduktívnejší obranca súťaže Ben Marshall, ktorý si to namieril do Dinama Riga v KHL. Hneď na to odišiel i najproduktívnejší muž Tipsport ligy Éric Faille, vybral si švajčiarsky Olten. Do NLB si to namieril taktiež jeho parťák z útoku Guillaume Asselin, posilnil konkurenčný Sierre. Brankár Stephon Williams bude hrať DEL 2 a Matej Češík EBEL-ku v drese Znojma. Branislav Kubka si vybral Karlove Vary.

Prečítajte si aj

Rodina sa stretne v Znojme, teší sa Češík. Chcel skúsiť novú ligu

Neúspešný finalista z Nitry podľa očakávaní prišiel o talentovaného Samuela Bučeka, ktorému Detroit Red Wings pomohol získať angažmán v prestížnej fínskej Liige, novým domovom sa mu stalo Kookoo. Bojovníci Dalibor Bortňák s Branislavom Rapáčom, ako aj Juraj Majdan, posilnili konkurenčné HC Košice. Róbert Lantoši by sa mal stať posilou švédskeho Örebro HK.

Bronzový HKM Zvolen najviac pocíti stratu Michala Chovana, kapitána, lídra ofenzívy a druhého najproduktívnejšieho muža Tipsport ligy. Do Košíc s ním odišiel aj obranca David Ružička. Kanaďan Mark Fraser si zahrá nemeckú DEL-ku za Schwenninger Wild Wings, Peter Šišovský zamieril do Trenčína a Davis Vandane už je v Miškolci.

HK Poprad by mal udržať káder aj najväčšie opory pokope, uvidí sa ale ako to dopadne so Svitanom či Bondrom. Každopádne, zatiaľ odišiel Martin Belluš a to do Košíc, Radomir Heizer aj Patrik Nechvátal posilnili Nice a Alex Barron nováčika z Michaloviec.

HC Košice sú v tomto prestupovom období kapitola sama o sebe. Už dlho avizovaný koniec hráčskej legendy Ladislava Nagya prišiel po domácich MS. V Steel Arene nepokračujú ani Vladislav Habal, Klemen Pretnar, Evan Brophey, Eliezer Sherbatov, Gabriel Spilar, Petr Kafka, Patrik Lušňák, Martin Dudáš či Ján Sýkora. Hričina, Boltun a Galamboš si vybrali nováčika z Michaloviec.

Prečítajte si aj

Chcel som byť čo najbližšie doma a bližšie to už nešlo, smeje sa Šimko po príchode do Detvy

Detvu, prekvapivého štvrťfinalistu, opustil zatiaľ Jozef Sládok, doterajší kapitán. Vybral si Trenčín. Pri tíme spod Poľany ale ešte nie je známych veľa mien so zmluvou na sezónu 2019/20. Kanadský zadák Ben Betker bude chýbať tiež, na jeho kvality sa teší HKM Zvolen. Branko Radivojevič, Peter Frühauf a Peter Ölvecký ukončili kariéru, naposledy boli súčasťou Dukly Trenčín. Pod hradom Matúša Čáka končí aj Marek Hecl, stal sa súčasťou Olomouca.

O opory postupne prichádzajú Nové Zámky. Kapitán Adam Zbořil sa vrátil domov, kde posilnil Mladú Boleslav. Andres Štrauch sa vrátil do Popradu, Eduard Šimun si zahrá za Nitru a brankár Andrej Košarišťan by mal byť jednotkou Košíc. V Liptovskom Mikuláši ešte nie je nič verejnosti jasné. Jedine sa vie, že Marek Šimko vymenil MHK 32 za Detvu, rovnakým smerom putoval aj mladý Filip Čenka a Anton Kislitsyn sa vrátil do VHL.

Prečítajte si aj

Golian má za sebou prelomovú sezónu, čo bude v novej môže ovplyvniť draft do NHL

Nováčik z Michaloviec stratil Vladislava Bojka, Erika Piataka, Tomáša Valečka, Mário Rótha či Radovana Cútta. DVTK Jegesmedvék Miškolc znova stavia zaujímavý tím, avšak pätica Nick Crawford, Jamie Milam, Rasmus Kulmala, Žiga Pance a Alexis Loiseau bude rozhodne chýbať. Ešte viac najlepší brankár minulej sezóny v Tipsport lige Ádám Vay, ktorý bude chytať za švédsky Västerviks. Líder defenzívy MAC Budapešť Jesse Dudás posilnil konkurenčný Miškolc, rovnako tak aj brankár Miklós Rajna. Jared Brown si to namieril do Újpestu a Cameron Burt prekvapivo ukončil kariéru.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články