Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chcel som byť čo najbližšie doma a bližšie to už nešlo, smeje sa Šimko po príchode do Detvy

DETVA - 31-ročný brankár Marek Šimko sa po sezónach 2008/09 a 2010/11 tretíkrát vydáva do Detvy, ale tentoraz bude s tímom spod Poľany hrať najvyššiu súťaž. Uplynulý ročník si rozdelil medzi Trenčín a Liptovský Mikuláš, v novom by mal tvoriť tandem s Romanom Petríkom. Aj o tom sa s rodákom zo Zvolena porozprával hokejovysvet.sk.
Zdroj: 30675
Zdieľajte:

Ako sa zrodil váš príchod do Detvy?

"Stretol som sa s pánom Ľuptákom. Myslím si, že jednania boli rýchle a korektné, takže sme našli spoločnú reč."

Prečo práve Detva?

"Chcel som byť čo najbližšie doma a bližšie to už nešlo (smiech)."

Prichádzate do známeho prostredia?

"Popravde ani neviem, kto z hráčov presne bude hrať v novej sezóne. Určite tam ale budú chalani, ktorí hrávali vo Zvolene alebo Detve. V oboch tímoch som pôsobil, takže s partiou problém nebude."

Prečítajte si aj

Golian má za sebou prelomovú sezónu, čo bude v novej môže ovplyvniť draft do NHL

Roman Petrík mal skvelý záver sezóny. Brankárska dvojica Petrík - Šimko by preto bola ideálna?

"Roman mal parádne play-off, vyšlo mu to perfektne. Čo bude v nasledujúcej sezóne sa uvidí. V bránke bude ten, ktorý bude chytať lepšie. Pokiaľ sa bude vyhrávať, tak je v poriadku."

Aká bola minulá sezóna?

"V Trenčíne to bola veľmi dobrá skúsenosť. Myslím si ale, že to nevyšlo ani podľa mojich predstáv a ani podľa predstáv manažmentu, takže prišla výmena. V Liptovskom Mikuláši to bolo pre mňa oživenie, za čo som rád. Ja som našťastie zažil len nejaké dva alebo tri zápasy bez domáceho štadióna, potom sa veľa hralo doma. Zažil som tam veľmi dobrú partiu chalanov. Ja som bol spokojný, že som tam bol a že som dostal priestor."

Liptovský Mikuláš nepostúpil do play-off, ale vyhol sa baráži. Vládla spokojnosť?

"Určite mrzelo, že sme sa do play-off nedostali, pretože tam chce hrať každý. Škoda, že nám to ušlo v zápase s Detvou. Viedli sme 2:0 a prehrali sme 2:3. Tam sa ešte mohlo hrať o play-off, potom to bolo už len v teoretickej rovine, ale Mikuláš hral posledné roky baráž, takže spokojnosť bola, keďže sme sa vyhli zbytočným nervom v baráži."

Prečítajte si aj

VIDEO Detva angažovala tvrdého obrancu z Dubnice
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články