Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rodina sa stretne v Znojme, teší sa Češík. Chcel skúsiť novú ligu

BANSKÁ BYSTRICA - Keď sa v roku 2016 vracal z Košíc do rodnej Banskej Bystrice, tak ešte netušil, že to budú neuveriteľne úspešné tri roky. Matej Češík vyhral tri ligové tituly v tíme, ktorý ho vychoval a svoju zbierku aktuálne zastavil na hranici šiestich víťazstiev v najvyššej slovenskej súťaži.
Zdroj: 31526
Zdieľajte:

Podľa všetkého ale v najbližšej sezóne ďalší primát na Slovensku nepridá, pretože sa prvýkrát v kariére sťahuje do zahraničia. V sezóne 2019/20 bude pôsobiť v českom Znojme hrajúcom EBEL ligu: "Po sezóne ma oslovil generálny manažér Znojma Miroslav Frýčer, či by som nemal chuť ísť hrať tam k nim. Dohodli sme sa viac-menej veľmi rýchlo. Teším sa na novú výzvu a skúsenosť," povedal 30-ročný center exkluzívne pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Golian má za sebou prelomovú sezónu, čo bude v novej môže ovplyvniť draft do NHL

Po treťom titule s "baranmi" riešil Češík niekoľko možností: "V hre bolo aj zotrvanie v Banskej Bystrici. Najskôr to bolo 50 na 50. Ja som však chcel niečo nové, skúsiť inú ligu, čo bol jeden z dôvodov, prečo som sa rozhodol pre Znojmo," hovorí. Na hodnotenie nových podmienok si ešte počká.

"EBEL ligu som ešte nehral, takže teraz to nechcem hodnotiť. To budem môcť až po prvých zápasoch. Viem však, že tam pôsobí veľa zámorských hráčov, súťaž je nadnárodná, hrá tam mnoho skúsených hokejistov. Odohrám pár zápasov a potom budem vidieť, aká úroveň to je. Určite to však nebude horšia liga, ako tá naša," tvrdí Matej Češík.

Jeho miesto pod Urpínom bolo v štvrtej formácii, kde bol používaný na "čiernu robotu". Dlhodobo patril medzi najlepších defenzívne hrajúcich útočníkov v Tipsport lige, miestami bol určite aj najlepší. Fantasticky bráni oslabenia: "Uvidíme, aké budú moje úlohy v tíme. Oni vedia, čoho som schopný. Majú ma odsledovaného a tak trochu ma poznajú. Uvidíme, ako sa ukážem a čo predvediem," vysvetľuje.

Aj keď Znojmo bude pre Češíka nové prostredie, tak prechod mu určite uľahčí niekoľko známych tvári. Druhú sezónu bude jednotkou fínsky brankár Teemu Lassila, ktorý vyhral slovenský titul v roku 2018 práve s Banskou Bystricou. V tíme nie je žiadny Slovák, avšak pre "Češa" bude najbližšou osobou obranca Adam Sedlák, budúci manžel jeho sestry.

Prečítajte si aj

V Banskej Bystrici získal kamarátov na celý život, teraz chce dávať góly proti Faillemu, keď budú obaja na ľade

"Je tam hlavne môj budúci švagor, ktorý v Znojme pôsobí už jednu sezónu, takže sa stretneme ako rodina a na to sa veľmi teším. S ním som sa rozprával, počas celého roku som mal od neho referencie, ako to tam vyzerá a prebieha. Veľmi sa na to teším. Prvý mesiac tam budem ale prakticky sám a keď sa trochu zabývam, tak za mnou príde aj priateľka so synom," dodal Matej Češík v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články