Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Obmedzením legionárov sa spomalí rast Tipsport ligy

BRATISLAVA - Šéf Pro-Hokej Richard Lintner hovorí, že obmedzením počtu legionárov v Tipsport lige na sedem sa spomalí rast súťaže.
Zdroj: 27252
Zdieľajte:

"Úroveň ligy nebude rásť ako za posledné roky. Napriek tomu som presvedčený o tom, že rásť bude. Po roku budeme vychádzať z reálnej praxe a vyhodnocovať, aký krok bude pre slovenský hokej najvýhodnejší," hovorí Richard Lintner.

Pozrite si aj

VIDEO Čo by spravil Ramsay na MS 2019 inak?

Reálne ale obmedzenie počtu legionárov znamená akýsi experiment: "Treba to vnímať ako veľké gesto klubov, pretože toto sa nedalo nijakým spôsobom nariadiť, lebo to predpisy momentálne neumožňujú. Bolo to ich slobodné rozhodnutie na základe komunikácie, ktorú s vedením SZĽH mali. Vnímam to ako zaujímavý experiment, ale môže z neho vzniknúť aj niekoľko špeciálnych situácií. Verím tomu, že sa s tým budeme vedieť popasovať," hovorí Lintner.

Samotná Tipsport liga sa dostáva pod patronát SZĽH aj Pro-Hokeja: "Rozsah činnosti bude v princípe veľmi podobný organizačne aj po športovo-technickej stránke. Úloha Pro-Hokeja sa prakticky nemení, pretože je to organizácia, ktorú si vytvorili kluby. Úloha tohto riadiaceho orgánu je zastupovať kluby ako celok v rokovaniach s obchodnými, reklamnými a marketingovými partnermi a samozrejme, aj komunikovať so SZĽH," dodal Lintner.

Prečítajte si aj

Ponuka belasých prišla v hodine dvanástej: Ako sa Stantien dohodol v Poľsku, aby mohol viesť Slovan?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články