Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hossa a Gáborík v prvej desiatke najlepšich krídelníkov!

Kolotoč zápasov Národnej hokejovej ligy(NHL) onedlho začne a zámorskí novinári zverejňujú svoje prognózy na novú sezónu. Tím redaktorov stránky nhl.com zostavil zoznam 14 najlepších hráčov na každej pozícii v novej sezóne. Medzi najlepšie pravé krídla podľa nich patria aj slovenskí hokejisti Marián Hossa a Marián Gáborík.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Séria článkov redaktorov Arpona Basu, Briana Comptona, Coreyho Masisaka a Dana Rosena nesie názov NHL.com’s "TOP 14 for ‘14-15". Zamerali sa nielen na každú hernú pozíciu, no skúsili predpovedať úspech jednotlivcov aj v rôznych herných situáciách ako presilové hry či trestné strieľania. Poradie hráčov sa určilo na základe získaných bodov v hlasovaní spomínaných novinárov.

Za najlepšieho útočníka na pravom krídle považujú redaktori Alexandra Ovečkina. Z celého zoznamu strelil v uplynulej sezóne najviac gólov. Avšak pri ruskom kanonierovi ostáva veľký otáznik. Washington Capitals nastupujú do novej sezóny s novým generálnym manažérom ako aj trénerom. Pri Adamovi Oatesovi dokázal nastrieľať 51 gólov, no podarí sa mu zopakovať podobný výkon pri novom trénerovi Barry Trotzovi?

Na piatej priečke sa umiestnil Marián Hossa. V hlasovaní získal 40 bodov. V uplynulej sezóne nazbieral slovenský hokejista 60 bodov za 30 gólov a rovnaký počet asistencií. K magickej hranici 1000 bodov v profilige mu chýba už len päť zápisov v tabuľke produktivity.

Iba o jeden bod predbehol Marián Gáborík českú legendu Jarmíra Jágra. Umiestnil sa na 10. pozícii. Avšak 19 bodov získali aj Jakub Voráček a James Neal. Ku „kráľom“ z LA sa pripojil krátko pred play-off a okamžite si porozumel s Anže Kopitarom. Podľa novinárov sú jeho najväčším problémom do budúcej sezóny zranenia, avšak predpoklady zachovať fungujúcu chémiu v päťke s Kopitarom sú vyššie.

KOMPLETNÝ ZOZNAM NAJLEPŠÍCH PRAVÝCH KRÍDEL PRE SEZÓNU 2014/15

1. Alexander Ovečkin (WSH)

2. Corey Perry (ANA)

3. Patrick Kane (CHI)

4. Phil Kessel (TOR)

5. Marián Hossa (CHI)

6. Martin St. Louis (NYR)

7. Ryan O’Reilly (COL)

8. James Neal (NSH)

9. Jakub Voráček (PHIL)

10. Marián Gáborík (LAK)

11. Jaromír Jágr (NJD)

12. Jordan Eberle (EDM)

13. Kyle Okopso (NYI)

14. Jarome Iginla (COL)

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, nhl.com

Diskusia

Podobné články