Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovensko U23 ide skúšať, učiť a vychovávať, niekto možno zaujme seniorský národný tím

BANSKÁ BYSTRICA - Nesmierne zaujímavým účastníkom desiateho ročníka Országh Cupu bude Slovenská reprezentácia do 23 rokov, ktorá je zložená z hráčov v budúcnosti vhodných pre potreby seniorského národného mužstva.
Zdroj: 31830
Zdieľajte:

Kto vie, možno už v Banskej Bystrici niekto zaujme natoľko, že týždeň po Országh Cupe si zahrá na MS 2019, ktoré sa konajú v Košiciach: "Slovensko U23 je novovytvorený reprezentačný tím hráčov, s ktorými sa v budúcnosti počíta do A-tímu Slovenska. Zatiaľ má za sebou iba jednu akciu, vytvorili sme ho v podstate tento rok," hovorí Jaroslav Mihal, manažér ŠŠR SR U23.

Prečítajte si aj

Victory Investments ponúka silný mix hokejistov aj hokejbalistov, zlato nebude prvoradé

"Na jedinej akcii vo februári tohto roku hralo družstvo proti extraligovým mužským tímom, ktorí sa pripravovali na jarnú časť SHbE mužov. Družstvo vo všetkých troch zápasoch prehralo po samostatných nájazdoch," pokračuje Mihal. Pre tento tím to teda bude premiéra na najväčšom hokejbalovom turnaji v Európe. Od toho sa nastavili aj ciele: "Na tohtoročnom Országh Cup nemáme veľké očakávania. Ideme skôr s úmyslom vyskúšať ďalších hráčov, ktorí by v budúcnosti mohli reprezentovať na vrcholných medzinárodných podujatiach," jasne hovorí Mihal.

Trénerom bude Marián Longauer: "Konečná nominácia bude až po Majstrovstvách Slovenska do 20 rokov (Mamut cup). Každopádne, potrebujeme vyskúšať niektorých chlapcov, ktorých nepoznáme detailne, iba z ihriska. Podľa stavu mužstva, ktoré sa bude skladať prevažne z hráčov, ktorých si pripravujeme na budúcoročné MS vo Švajčiarsku, si potom doplníme hráčov, ktorí sú už po dvadsiatke a budú oporami. Určite to nebude výber toho najlepšieho, čo do 23 rokov máme. Ideme skúšať, učiť a vychovávať. Treba ešte spomenúť, že tréneri nám nemohli poskytnúť niektorých hráčov, pretože sú už prisľúbení v materských kluboch, ktoré nastúpia na Orsázgh Cupe," hovorí Longauer.

Prečítajte si aj

Na Országh Cupe aj s majstrami sveta, teší nás možnosť byť priamou súčasťou tohto turnaja
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články