Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Victory Investments ponúka silný mix hokejistov aj hokejbalistov, zlato nebude prvoradé

BANSKÁ BYSTRICA - Hlavný organizátor Országh Cupu Martin Caban opäť zložil tím, ktorý môže konkurovať najväčším favoritom. Tento rok pod názvom Victory Investments podľa mena generálneho partnera turnaja.
Zdroj: 31822
Zdieľajte:

Mužstvo sa zúčastnilo všetkých ročníkov najväčšieho hokejbalového turnaja v Európe, ale pod rôznymi menami. V posledných rokoch niesol názov One Taxi Banská Bystrica: "Tím vznikol v sezóne 2008/09. Doteraz hrávame zhruba z polovice v pôvodnom zložení," hovorí Martin Caban.

Prečítajte si aj

Aqualand Poprad opäť s cieľom získať medailu: Najlepšie zlatú, hovorí Škovira

Úspechy tímu sú značné: "Vyhrali sme Bystrický pohár, Ligový pohár, Zimnú ligu, Sásová Cup, Ranger Cup, Panthers Cup, Veget Cup, Pohár primátora Krupiny, taktiež sme raz skončili druhí v BBHÚ a trikrát brali bronz," pokračuje Caban: "Na Országh Cupe sme boli dvakrát druhí, dvakrát tretí a dvakrát štvrtí. Na víťazstvo stále čakáme, ale tento rok nemáme ambíciu vyhrať. Síce sme ju vždy mali, no stále nás porazil Sharks Zvolen. Tento rok si chceme zahrať, reprezentovať banskobystrický hokejbal a nezraniť sa," prezrádza.

Napriek tomu, že zlato nebude prvoradou ambíciou, mužstvo je postavené kvalitne: "Nachádza sa v ňom dvojnásobný hokejový majster Slovenska Tomáš Zigo, hráč HC ´05 iClinic Banská Bystrica, jeho spoluhráč Marek Biro, útočník Radovan Bondra, ktorý odohral poslednú sezónu za Rockford IceHogs (AHL) a Indy Fuel (ECHL), Peter Valent z Detvy či bývalý kapitán HC 07 Detva a najproduktívnejší hráč histórie Braňo Srnka," vymenúva Caban.

Prečítajte si aj

Orange Stars Nitra chce zbierať skúsenosti a potrápiť favoritov

Z hokejbalového prostredia prídu ďalšie silné mená: "Branislav "Riko" Thron je šesťnásobný majster Slovenska a štvornásobný hokejbalista roka. Ján Rímsky je taktiež šesťnásobný majster Slovenska a aj majster Českej republiky. Brankár Ján Náter je majster Slovenska. Stanislav Srnka a Tomáš Gutmman sú bronzoví medailisti z MS organizácie WBHF v kategórii Master a taktiež je v tíme mnoho ďalších," dodal Martin Caban.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články