Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spišská Nová Ves chce po minuloročnom finále postúpiť z nabitej skupiny a ísť krôčik po krôčiku ďalej

BANSKÁ BYSTRICA - Minuloročný finalista Országh Cup zo Spišskej Novej Vsi je tradičným účastníkom najväčšieho hokejbalového turnaja v Európe. Nechýbal ani na jednom ročníku.
Zdroj: 31828
Zdieľajte:

V doterajších deviatich ročníkoch dvakrát postúpil do finále, na zlatú medailu ale ešte čaká: "V úplne prvom a taktiež v zatiaľ poslednom ročníku sme si vo finále zahrali proti Sharks Zvolen. Žiaľ, oba zápasy sme prehrali tesne 0:1, ale každoročne dokazujeme, že sme mužstvo, ktoré dokáže poraziť aj silných favoritov," hovori Michal Kostyšák.

"Najväčším úspechom je, že sme od prvého ročníka Országh Cupu nechýbali ani raz. Za tých desať či jedenásť rokov, ako sme spolu, sa už pár pohárov z turnajov donieslo," doplnil.

Prečítajte si aj

Victory Investments ponúka silný mix hokejistov aj hokejbalistov, zlato nebude prvoradé

Aj tento rok bude chcieť Spišská Nová ves dôjsť čo najďalej: "Ako roky ubiehajú, tak sa priority menia. Samozrejme, chceme v nabitej skupine, ktorá nás čaká, uhrať skvelé výsledky a potom krôčik po krôčiku prejsť snáď čo najvyššie," dúfajú v tíme, v ktorom sú zastúpení hráči z celého východného Slovenska.

"Nie sme klasické mužstvo, ktoré hráva mestskú ligu. Už roky sa stretávame len v letných mesiacoch, aby sme si z chuti zahrali. V posledných rokoch sme to obmedzili na Országh Cup a Vranov Cup. Sme zmes hráčov z celého východného Slovenska, ktorá je popreplietaná cez hokejové a hokejbalové súťaže. Keďže máme iba sadu spišskonovoveských dresov, tak nás poznáte pod týmto názvom," pokračuje.

Na súpiske tímu nájdeme niekoľko zaujímavých a kvalitných mien: "Čo meno, to pojem. Máme sľúbenú účasť opôr svidníckeho hokejbalu, Martina Raschmana a Martina Džupinu. Ich čísla v tomto ročníku hovoria za všetko. Nemôžem zabudnúť na Denisa Legerského, ktorý v najlepších rokoch urobil v Tureckej hokejovej lige 75 bodov za osem zápasov. Tešíme sa taktiež na účasť Tomáša Klempu, ktorý hráva za MAC Budapešť. Svojou výškou vzbudí rešpekt u všetkých súperov. V tíme máme mnoho ďalších dobrých hráčov," dodal.

Prečítajte si aj

Na Országh Cupe aj s majstrami sveta, teší nás možnosť byť priamou súčasťou tohto turnaja
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články