Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nechvátal, Belluš či Petran: Kto bude ďalší? Odpovedá riaditeľ HK Poprad

POPRAD - Máj je tradičným hokejovým mesiacom, kedy sa naplno rozbieha príprava v ligových kluboch na nový ročník. Výnimku netvorí ani klub spod Tatier.
Zdroj: 29850
Zdieľajte:

Poprad má za sebou veľmi dobrú sezónu. K maximálnej spokojnosti chýbala účasť vo finále, či prípadný zisk majstrovskej trofeje. Toho sa kamzíci nedočkali. Hneď po skončení sezóny sa začali rozhovory medzi vedením klubu a hráčmi, aby sa zachovala kostra tímu.

Prečítajte si aj

VIDEO Fíni na záver skupiny utrpeli prehru, hviezdil Leon Draisaitl!

Veľkú vlnu kritiky priniesol odchod trénera Romana Stantiena, ktorého nahradili jeho doterajším asistentom Františkom Štolcom. „Za posledné tri sezóny odviedol pán Štolc skvelú prácu a myslím si, že je pripravený na to, aby zvládol úlohu hlavného trénera. Je kvalifikovaný a má za sebou niekoľkoročnú trénerskú kariéru. Verím, že to bolo správne rozhodnutie,“ týmito slovami komentoval príchod Štolca ku kormidlu mužstva desať dní po vypadnutí z play-off riaditeľ Ľudovít Jurínyi pre oficiálnu stránku kamzíkov. Na rad prišli korektúry v kabíne. Niekoľko opôr podpísalo nové kontrakty, niektorí jednotlivci zvolili zmenu dresu. "Mrzí ma odchod Martina Belluša do Košíc. Chceli sme sa s ním dohodnúť, pretože u nás odviedol skvelú robotu. My sme však mali stanovený strop, tak išiel za lepšími finančnými podmienkami," povedal šéf Popradu v utorkoovom vydaní Podtatranských novín. V priebehu leta sa pod Tatrami uskutoční už 72.ročník Tatranského pohára, kde sa okrem domáceho klubu predstavia Košice, Miškovec, Krakov, nováčik z Michaloviec, či francúzsky Nice. "Viacerí chlapci vrátane Patrika Nechvátala budú pôsobiť v Nice, takže sa tu ukážu. Máme s nimi výbornú spoluprácu a aj vďaka ním môžu naši chlapci napredovať, keďže sa viac vyhrajú v kvalitnej francúzskej lige."

Prečítajte si aj

VIDEO Česko sa natrápilo, ale vyhralo, Švajčiarom nepomohla posila ani riskantný ťah

Okrem toho ešte prezradil, kto si už neoblečie popradský dres v novej sezóne 2019/20. "Chcem sa poďakovať aj hráčom ako Marcel Petran, Rado Macík či Rado Heizer, s ktorými nerokujeme o predĺžení spolupráce. Otvorené je to ešte s Jindrom Abdulom, ale na tie tri miesta máme rozpracovaných iných," informoval ďalej o stave v kádri Jurínyi. Kamzíci mali aj v tohtoročnej príprave na svetový šampionát trojité zastúpenie. Craig Ramsay sa vlani nesklamal v triu Svitana - Bondra - Buc, a preto ich opätovne pozval do národného tímu.

Pozrite si aj

VIDEO Aké má plány prezident SZĽH Martin Kohút?

Tento triumvirát nakoniec neabsolvoval domáce MS, pretože skúsený Patrik Svitana vypadol z nominácie. Aká je situácia ohľadom týchto hokejistov v súčasnosti? "Od Dávida Bondru máme sľúbené, že ak by ostal na Slovensku, tak bude hrať v Poprade, ale rieši Česko. S Paťom Svitanom sme sa už bavili o kontrakte a s Dávidom Bucom a jeho agentom sme absolvovali pár rozhovorov, ale zrejme bude pokračovať inde. Mal som nejaké SMS správy i krátky rozhovor s Adamom Lapšanským, ale naše názory sa nejako nestretli, takže sme konverzáciu ďalej neposúvali. Kvalitnú ponuku dostal Vandas, ale on chce vyčkať na ponuky asi až do augusta. Bavili sme sa s Dávidom Skokanom, no na stole má lepšie ponuky, ako tá naša," dodal na záver svojej výpovede pre Podtatranské noviny Ľudovít Jurínyi.

Aktuálny káder HK Poprad s platnými zmluvami:

Brankár: Tomáš Vošvrda, Juraj Halo.

Obrancovia: Štefan Fabian, Joona Erving, Aleksandar Magovac, Ján Ťavoda, Daniel Brejčák, Lukáš Matejka, Dominik Kramár.

Útočníci: Marek Zagrapan, Samuel Mlynarovič, Matej Paločko, Matúš Paločko, Samuel takáč, Lukáč Paukovček, Andreas Štrauch, Jesse Pelamo, Peter Bjalončík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Podtatranské noviny

Diskusia

Podobné články