Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Fíni na záver skupiny utrpeli prehru, hviezdil Leon Draisaitl!

KOŠICE - Hokejisti Nemecka zdolali vo svojom záverečnom zápase v košickej A-skupine MS reprezentáciu Fínska 4:2. V priebežnej tabuľke sú Fíni na prvom mieste so ziskom 16 bodov, Nemci získali o bod menej a patrí im tretie miesto. Na triumfe Nemcov sa najvýraznejšie podieľal Leon Draistaitl, autor dvoch gólov a asistencie. O konečnom poradí tabuľky A-skupiny rozhodne večerné zámorské derby medzi Kanadou a USA (20.15 h).
Zdroj: 31731
Zdieľajte:

A-skupina (Košice):

Fínsko - Nemecko 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Góly: 16. Pesonen (Lehtonen, Jokiharju), 25. Tyrväinen (Ojamäki) - 18. Michaelis (Plachta, Eisenschmid), 34. Kahun (Draisaitl), 45. Draisaitl (Pföderl), 59. Draisaitl. Rozhodovali: Gofman (Rus.), Reneau - Hancock (obaja USA), Vanoosten (Kan.), vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky 1:1, oslabenia: 0:0, 6685 divákov.

Fínsko: Lankinen - Ohtamaa, Lehtonen, Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto - Ojamäki, Tyrväinen, Rajala - Kakko, Manninen, Pesonen - Kuusela, Sallinen, Savinainen - Anttila, Lammikko, Kiviranta.

Nemecko: Grubauer - M. Müller, Holzer, Seidenberg, Nowak, J. Müller, Reul, Schopper - Ehliz, Draisaitl, Hager - Plachta, Michaelis, Eisenschmid - Mauer, Kahun, Tiffels - Fauser, Noebels, Loibl - Pföderl.

Prečítajte si aj

VIDEO Hokejový Boh sa zbláznil? Rakúšania putujú za Francúzmi do B-kategórie!

Fíni vstúpili do zápasu lepšie a hneď v úvode mali početnú výhodu po vylúčení Jonasa Müllera. V presilovke mal prvú gólovú šancu Jokiharju, no zblízka iba opečiatkoval hornú žŕdku. V ďalších šanciach sa vyznamenali brankári na oboch stranách, ale v 15. minúte napriahol v presilovke od modrej čiary Lehtonen, jeho strelu ešte jemne tečoval Pesonen - 1:0. O dve minúty už bolo vyrovnané, keď Plachta prenikol po pravej strane, jeho prihrávku zúžitkoval Michaelis - 1:1.

Prečítajte si aj

VIDEO Briti unisono: Poriadne sa opijeme!

V druhej tretine išli Suomi do vedenia po zásahu Tyrväinena, gól však musel ešte potvrdiť videorozhdoca, pretože Nemcom sa nezdal atak na ich brankára. Nemci však aj na tento zásah dokázali odpovedať, bekhendovým zakončením sa presadil Kahun. Obe mužstvá si potom vypracovali ďalšie šance na gól, ale ten diváci videli až v treťom dejstve.

Prečítajte si aj

VIDEO Lotyši takmer zauzlili bratislavskú tajničku, Švédi tŕpli

V 45. minúte dostal puk na hokejku Draisaitl a Nemci po prvý raz viedli. Fíni sa potom snažili o vyrovnanie, ale v závere duelu rozhodol o triumfe zverencov Toniho Söderholma do prázdnej bránky Draisaitl.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články