Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Počítam s tým, že nebudeme súperov valcovať, hovorí Kubka. Tri majstrovské roky boli vrcholom jeho kariéry

BANSKÁ BYSTRICA - Skúsený obranca Branislav Kubka po troch rokoch v HC ´05 iClinic Banská Bystrica mieri do českej ligy a druhýkrát v kariére si zahrá za Karlove Vary. Pod Urpínom však zažil neskutočné obdobie, počas ktorého sa tešil zo "zlatého hattricku" "baranov". Pri všetkých tituloch klubu bol ako jeden zo siedmich hráčov.
Zdroj: 31037
Zdieľajte:

Ako sa zrodil prestup do Karlových Varoch?

"Ozval sa mi manažér, s ktorým som bol v kontakte pár dní. Celé to bolo dosť rýchle. Rozhodlo hlavne to, že česká liga má dobré meno a hráči sa odtiaľ vedia posunúť ďalej. Je pre mňa výzva, skúsiť to znova. Nečaká ma nič ľahké, ale teším sa. Prekvapilo aj potešilo ma, že som dostal takúto ponuku. So zahraničím som pravdu povediac nerátal."

Pozrite si aj

VIDEO Bývalý obranca Bystrice nachytal na hruškách brankára z polovice klziska!

Plánoval si odísť z Banskej Bystrice?

"Cez play-off som tieto veci vôbec neriešil. Tam sa každý sústredí len na hru. Málokedy sa mi stalo, že by som v play-off plánoval ďalšie pôsobenie. Proste prišla ponuka, ktorú sme s manželkou zvážili a povedali sme si, že dcérka ešte chodí do škôlky, takže by sa na nejakú dobu dalo ísť do zahraničia, pretože keď pôjde do školy, tak chceme ostať doma."

Vraciaš sa do známeho prostredia. Na čo sa tešíš špeciálne?

"Je tam veľmi pekné prostredie, celá príroda okolo mesta. Aj manželka s dcérou sa tešia, keďže je tam veľa možností. Navyše to v Karlových Varoch poznám, čo ma taktiež presvedčilo, keďže viem, do čoho idem. Česká liga je ale náročná súťaž. Budem sa mať čo obracať."

Aký bude tímový cieľ v sezóne?

"Čo som čítal nejaké články, tak by sa chcel klub dostať do play-off, čo je v Česku veľmi ťažké. Bude to veľký boj už o predkolo. Nemám ešte veľa informácií, s trénerom mám volať v najbližších dňoch. On mi povie bližšie informácie. Zatiaľ som bol v kontakte len s manažérom ohľadom zmluvy. Podpísal som na rok s opciou. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať."

Posledné tri roky si hral o titul, teraz to bude iné. Ako sa na to treba pripraviť?

"Rátam s tým, že nebudeme súperov valcovať tak, ako v Banskej Bystrici. Bude to ťažšie na psychiku, ale je to zmena prostredia. Beriem to ako výzvu a impulz, čiže sa na to veľmi teším."

Prečítajte si aj

Naživo: Všetky prestupy a špekulácie z Tipsport ligy na jednom mieste

Aké boli posledné tri roky v Banskej Bystrici?

"Neskutočné. Keď som sa vrátil z Plzne, tak bol jasný cieľ a síce vyhrať titul. Ten tím bol vtedy niekde inde, ako zvyšok ligy, ale kto by bol povedal, že sa vyhrá ešte dvakrát. Celé to bolo ako z rozprávky. Tieto tri sezóny boli vrchol mojej doterajšej kariéry. Budem na ne spomínať celý život. Chcel by som poďakovať aj skvelým fanúšikom. Vždy sme hrali pred úžasnou atmosférou, stále nás povzbudzovali. Bolo úžasné nastupovať pred takouto kulisou."

Dá sa vybrať jeden najšpeciálnejší titul?

"Každý bol krásny, ale ten prvý bol prvý a jedinečný, takže asi ten. Mal také svoje čaro. Vždy to však bolo niečo úžasné. Ten prvý vyhráva o pár centimetrov."

Bolo iné vyhrať doma, ako v Trenčíne?

"To je tiež špecifické. Aj v Trenčíne to malo svoje čaro, keďže sme umlčali celý štadión. Malo to grády aj tam, no doma je doma. Je to vždy úžasné, takže som rád, že sme zopakovali prvý titul a aj teraz vyhrali doma."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články