Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chceme vrátiť divákov na tribúny a Košice na výslnie, hovorí Martin Belluš

KOŠICE - Martin Belluš sa stal posilou HC Košice. V novom pôsobisku videl jasné vízie, ktoré ho oslovili, aby sa stal "oceliarom" pre ročník 2019/20.
Zdroj: 30081
Zdieľajte:

27-ročný útočník si z niekoľkých mužstiev, ktoré mali o neho záujem, vybral veľmi ľahko: "Oslovil ma pán manažér, dal mi ponuku. Mne sa páči vízia klubu. Dostal som výborné podmienky, ktoré sa nedali odmietnuť, čiže hlavne preto som sa rozhodol pre Košice. Mal som aj iné ponuky, bolo ich viac, no to by som nechcel rozoberať. V prospech Košíc rozhodli spomínané podmienky a vízia," hovorí Martin Belluš v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Ohlasy Slovákov po prehre s Nemeckom: Hrali sme dobre, vypľuli sme dušu, ale...

Košice v posledných rokoch stagnovali a nenadväzovali na svoje úspešné predošlé sezóny. Pod novým koučom aj športovým manažérom chcú ale "oceliari" znova bojovať o najvyššie méty: "Je to najúspešnejší slovenský klub. Posledné roky mal zlé, no teším sa na reštart. Verím, že nám to vyjde, aj keď prvý rok bude určite najťažší. Verím však, že vrátime Košice tam, kam patria," pokračuje Belluš v rozprávaní: "Chceme vrátiť košického fanúšika na tribúny," odhodlane dopĺňa.

Rodák zo Spišskej Novej Vsi sa už nevie dočkať štartu blížiaceho sa ročníka: "Teším sa na všetko. Je tam skvelé zázemie, krásne mesto aj aréna. Niekto ostal, nejakí hráči ešte prídu. Ja dúfam, že vytvoríme dobrú partiu a spoločne uhráme dobrý výsledok, aby to bolo pre Košice lepšie, ako po minulé roky," hovorí pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Situácia sa zmenila, trojnásobný majster Slovenska bude hrať CHL

Zvedavý je na nemeckého kormidelníka Petra Draisaitla: "S trénerom sme sa ešte nestretli. Kondičné testy začíname vo štvrtok, takže tam bude čas na prvé rozhovory. Neregistroval som ho vôbec, len skrz jeho syna v NHL. Počul som však, že chce hrať na strednú a mladšiu generáciu. Určite bude klásť dôraz na tvrdšiu a priamočiaru hru. Sám sa však nechám prekvapiť, ako to nakoniec bude, keďže ho nepoznám. Dúfam, že nová sezóna bude ešte lepšia, ako tá posledná. Verím, že prinesie tímový úspech," prezrádza.

Minulý ročník strávil Martin Belluš v Banskej Bystrici a Poprade, s ktorým došiel až do semifinále. Práve tam "kamzíkov" vyradil neskorší majster: "Vedeli sme, že možno ako jediný tím máme na Banskú Bystricu. Nakoniec to nevyšlo. Škoda, že sme to nezlomili v náš prospech. Rozhodla šírka kádra súpera. Nám sa nejakí hráči zranili, potom sme to lepili a na taký fyzický a vyspelý káder, aký Banská Bystrica mala, to nestačilo. Vedeli sme však, že sme pravdepodobne jediný tím, ktorý ich mohol poraziť," spomínal na udalosti len spred niekoľkých týždňov.

Prečítajte si aj

KHL počíta s tým, že Slovan ju hrať nebude: Problémom sú dlhy, ktoré narástli neefektívnym manažmentom

Po sezóne sa pod Tatrami miešali emócie. Každopádne, časom sa tvrdá práca Popradu môže podľa Belluša vyplatiť: "V Poprade je spokojnosť, aj keď cieľ bol ísť na titul. K tomu vedie dlhá cesta, nepodarí sa to hneď. Aj Banská Bystrica si tým prešla. Dvakrát sa dostala do finále, no ten titul vyhrať nedokázala. Nie je to ľahké, liga je rok čo rok vyrovnaná. V Poprade boli síce po sezóne všetci sklamaní, ale na druhej strane vládla spokojnosť, že sme spravili to semifinále, aj keď cieľ bol ešte o niečo vyšší," dodal Martin Belluš v rozhovore pre náš portál.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články