Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kalkulujeme: Čo sa musí stať, aby Slovensko postúpilo do štvrťfinále?

KOŠICE - Slovenskí hokejisti prehrali v kľúčovom zápase s Nemeckom 2:3 a postup z A-skupiny už nemajú vo vlastných rukách. Na prienik do štvrťfinále domácich MS sa musia spoliehať na zaváhania aspoň jedného z trojice favoritov košickej vetvy Fínska, USA alebo Kanady.
Zdroj: 31748
Zdieľajte:

Slováci majú po štyroch dueloch na konte len tri body a patrí im šieste miesto v tabuľke. V ďalších troch stretnutiach s Francúzskom, Veľkou Britániou a Dánskom môžu získať najviac ďalších deväť, čiže dokopy 12 bodov. Tie už majú na konte Nemci, k tomu lepší vzájomný zápas a tak ich Slováci v tabuľke už nemôžu predbehnúť. Za predpokladu, že favoriti skupiny Fínsko, USA a Kanada nestratia body s papierovo slabšími súpermi, Slováci sa šiestykrát za sebou nedostanú do štvrťfinále.

Prečítajte si aj

Ovečkin rozbalil krabičku, bratislavské zakliatie pretavil do najvyššej výhry MS

Teoretických šancí na postup domácej reprezentácie je ešte viacero. Dokonca aj s desiatimi či jedenástimi bodmi. Najväčšia možnosť je, ak budú bodovať naplno v zostávajúcich troch dueloch a na konte budú mať 12 bodov.

Najschodnejšie sa v tomto prípade javí prienik cez USA, s ktorými majú lepší vzájomný duel. To by však Američania, momentálne s ôsmim bodmi, nemohli v zostávajúcich troch stretnutiach nazbierať viac ako štyri body. Napríklad, ak by zdolali Dánsko, prehrali s Nemeckom a to aj po predĺžení a nájazdoch a zároveň nebodovali v derby s Kanadou. Cez Fínov a "javorové listy" je teória postupu už dosť vzdialená realite. "Suomi" totiž majú sedem bodov a čakajú ich dva zápasy s oustidermi skupiny Veľkou Britániou a Francúzskom a ďalšie dva s Dánskom a Nemeckom. Aj šesťbodová Kanada má k dobru štyri stretnutia, postupne s Francúzskom, Nemeckom, Dánskom a USA. Obe krajiny majú navyše v prípade rovnosti bodov so Slovenskom lepší vzájomný duel.

Prečítajte si aj

Chceme vrátiť divákov na tribúny a Košice na výslnie, hovorí Martin Belluš

tabuľka A-skupiny:

1. Nemecko 4 4 0 0 0 12:5 12

2. USA 4 2 1 0 1 17:10 8

3. Fínsko 3 2 0 1 0 9:6 7

4. Kanada 3 2 0 0 1 15:8 6

------------------------------------

5. Dánsko 3 1 1 0 1 15:6 5

6. SLOVENSKO 4 1 0 0 3 13:14 3

7. Francúzsko 3 0 0 1 2 6:16 1

------------------------------------

8. Veľká Británia 4 0 0 0 4 4:26 0

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články