Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

To sa ani nedá pochopiť, rozčarovaný Buc nechápe, čo sa deje

KOŠICE - Slovenskí hokejový útočník Dávid Buc je napriek prehre 2:3 s Nemeckom na MS v Košiciach optimista. Po stredajšom zápase len ťažko hľadal slová, hlavou krútil najmä nad faktom, že Slováci boli lepším tímom, ale body bral ich súper.
Zdroj: 31748
Zdieľajte:

Postupové šance na štvrťfinále sa po štvrtom zápase Slovákov scvrkli, ale Buc ešte verí: "Verím, že ešte máme šancu a že postúpime." Zverenci Craiga Ramsayho sa však musia rýchlo otriasť a zvyšné tri zápasy musia zvládnuť. "Na tento duel s Nemeckom zabudneme rýchlo. Zvyšné tri musíme vyhrať a čakať," dodal Buc.

Prečítajte si aj

Chceme vrátiť divákov na tribúny a Košice na výslnie, hovorí Martin Belluš

Slovensko malo Nemcov na lopate, v druhej tretine potrestalo ich nedisciplinovanosť, ale zverenci Toniho Söderholma v závere vyrovnali a 27 sekúnd pred koncom im strela Leona Draisaitla priniesla vytúžený triumf. Buc ľutoval, že za stavu 2:1 nepridali Slováci tretí gól: "Hovorili sme si, že by sme to chceli rozhodnúť, ale nepodarilo sa. Dostali sme naopak dva góly. Škoda."

Slovenský útočník sa najviac pozastavoval nad tým, že výkony Slovenska v uplynulých dueloch neboli odmenené bodmi. "Poviem pravdu, že ak ste tri zápasy lepší, musíte súperov zdolať. A my sme prehrali všetky. Nechápem, prečo máme až takúto smolu. Aj keď vynaložíte najviac síl, niekedy je to málo. Dnes to tak vyšlo."

Prečítajte si aj

Ohlasy Slovákov po prehre s Nemeckom: Hrali sme dobre, vypľuli sme dušu, ale...

Tridsaťdvaročný center pochválil brankára Nemcov Niederbergera, ktorého v zápase dvakrát zachránila žrď. Jednu trafil práve Buc. "Nemcov sme jednoznačne prestrieľali, zavreli sme ich, ale ich brankár mal svoj šťastný deň."

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články