Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Finálna nominácia Slovenska na MS: Z kádra vypadli traja hráči

KOŠICE - Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie pre domáce majstrovstvá sveta sa nedostali obranca Mário Grman a útočníci Tomáš Marcinko a Samuel Buček. Dvadsaťpäťčlenný káder oznámil v stredu generálny manažér SR Miroslav Šatan.
Zdroj: 30344
Zdieľajte:

"Všetci hráči si zaslúžili, aby išli na šampionát. Aj keď bolo pre nás veľmi ťažké niektorým oznámiť, že idú domov, dnes sme to museli urobiť. V tomto smere to bolo najľahšie v prípade obrancu Mária Grmana, ktorého zranenie by si vyžiadalo jeden až dva týždne absencie. V tomto prípade to za nás vyriešil osud. Na pozícii stredného útočníka sme mali šiestich hráčov. Tréneri sa rozhodli, že povestného Čierneho Petra dostane Tomáš Marcinko. Na krídelných pozíciách sme mali navyše o jedného hráča a voľba padla na Sama Bučeka," uviedol Šatan.

Prečítajte si aj

Marshall ešte musí zlepšiť svoj jediný nedostatok, kvôli ktorému sa mu zavreli dvere do NHL

Realizačný tím sa pri voľbe záverečného kádra rozhodol staviť na mladosť, vekový priemer tímu je 26 rokov. Až siedmich hráčov - Erik Černák, Patrik Koch, Róbert Lantoši, Adam Liška, Mário Lunter, Matúš Sukeľ a Marián Studenič – čaká premiéra na MS v reprezentačnom A-tíme. Brankár Denis Godla bol súčasťou mužstva na predchádzajúcich dvoch svetových šampionátoch, ale dosiaľ si na nich ani raz nezachytal.

Prečítajte si aj

VIDEO Ramsay radí svojim zverencom: Vyhýbajte sa internetu

Najviac absolvovaných MS má dvojica Ladislav Nagy - Andrej Sekera. Obaja budú štartovať na v poradí ôsmom šampionáte, pričom pre Nagya budú domáce MS s najväčšou pravdepodobnosťou posledné v kariére. Vedenie reprezentácie príliš nepočíta s príchodom Tomáša Jurča, ktorého tím Charlotte Checkers vedie v sérii 2. kola play off AHL už 3:0 na zápasy a jeho príchod je tak málo pravdepodobný. "Tomáša by sme radi mali v tíme, vlani výborne spolupracoval s Krištofom a Nagyom. Štatisticky je však veľmi pravdepodobné, že nebude k dispozícii. Po komunikácii s generálnym manažérom Bostonu Bruins nemám pozitívnu správu ani o Petrovi Cehlárikovi. Klub si ho drží pre možné potreby A-mužstva," prezradil Šatan. "Budeme hľadať najoptimálnejšie zloženie formácií. Ešte máme nejaký čas do prvého zápasu. Verím, že všetci hráči budú v poriadku," poznamenal tréner Craig Ramsay.

Prečítajte si aj

Nemecko zverejnilo káder na MS, skončili dvaja hokejisti

Slovenskí reprezentanti sa na MS napokon predstavia v dresoch, v ktorých bude dominovať štátny znak Slovenskej republiky. Fanúšikmi obľúbené logo Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) bude na ramenách. "Po dlhých debatách, ktoré zašli až do parlamentu, sme to vyriešili tak, že budeme hrať v podobných dresoch, v akých sme hrávali v minulosti. Hráči potrebujú počas MS pokoj a určite nemajú záujem o nejaké kontroverzie. Preto sme túto tému uzavreli zvolením dresov so slovenským znakom," poznamenal Šatan.

Slováci odštartujú svoje účinkovanie na domácom šampionáte piatkovým súbojom s USA (20.15), v košickej A-skupine sa potom ešte stretnú s Fínskom, Kanadou, Nemeckom, Francúzskom, Veľkou Britániou a Dánskom.

Prečítajte si aj

Príprava ukončená víťazstvom, Černák to povedal na rovinu!

Záverečná nominácia SR na MS 2019:

Brankári: Marek Čiliak (Kometa Brno, ČR), Denis Godla (KalPa Kuopio, Fín.), Patrik Rybár (Grand Rapids Griffins, USA/AHL).

Obrancovia: Michal Čajkovský (Dinamo Moskva, Rus./KHL), Erik Černák (Tampa Bay Lightning/NHL), Marek Ďaloga (Mora IK, Švéd.) Martin Fehérváry (HV 71 Jönköping, Švéd.), Christián Jaroš (Ottawa Senators, NHL), Patrik Koch (HC Košice), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs/NHL), Andrej Sekera (Edmonton Oilers/NHL).

Prečítajte si aj

VIDEO Ramsay radí svojim zverencom: Vyhýbajte sa internetu

Útočníci: Dávid Bondra (HK Poprad), Dávid Buc, Adam Liška, Matúš Sukeľ (všetci Slovan Bratislava/KHL), Róbert Lantoši (HK Nitra), Marko Daňo (Colorado Avalanche/NHL, Manitoba Moose, Kan./AHL), Libor Hudáček (Bílí Tygři Liberec, ČR), Michal Krištof (Kärpät Oulu, Fín.), Mário Lunter (Slovan Bratislava/KHL, HC '05 Banská Bystrica), Ladislav Nagy (HC Košice), Marián Studenič (Binghamton Devils, USA/AHL), Richard Pánik (Arizona Coyotes/NHL), Tomáš Tatar (Montreal Canadiens/NHL), Tomáš Zigo (HC '05 Banská Bystrica).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články