Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nemecko zverejnilo káder na MS, skončili dvaja hokejisti

BERLÍN - Tréner nemeckej hokejovej reprezentácie Toni Söderholm zverejnil konečnú 25-člennú nomináciu na MS v Bratislave a Košiciach. Zo širšej 27-člennej súpisky vyškrtol dve mená, Čierny Peter zostal v rukách obrancu Fabia Wagnera z Ingolstadtu a útočníka Kolína nad Rýnom Fabia Pfohla.
Zdroj: 30414
Zdieľajte:

"Záverečné vyraďovanie hráčov nie je nikdy jednoduché. V konečnom rozhodnutí musíte dôverovať svojmu úsudku. Sme presvedčení o kvalitách hráčov, ktorých berieme na Slovensko a tešíme sa na ich účinkovanie na nadchádzajúcom šampionáte," citovala Söderholma oficiálna webstránka Nemeckého hokejového zväzu. Fínsky kouč si zakladá najmä na disciplíne a tímovej hre. "Dávali sme si pozor, aby sme pre každého hráča našli jeho rolu v mužstve. A všetci musia spolu fungovať ako jeden tím," dodal.

Prečítajte si aj

VIDEO Ramsay radí svojim zverencom: Vyhýbajte sa internetu

Söderholm má v kádri troch hráčov zo zámorskej NHL. Lídrom ofenzívy by mal byť kanonier Edmontonu Leon Draisatl, v profilige pôsobia aj obranca Korbinian Holzer (Anaheim Ducks) a útočník Dominik Kahun (Chicago Blackhawks). Obhajcovia striebra zo ZOH 2018 v Pjongčangu sú v poradí štvrtým súperom Slovákov v košickej A-skupine, vzájomný zápas je na programe v stredu 15. mája o 20.15 h. V Steel aréne sa Nemci stretnú aj s Britmi, Dánmi, Francúzmi, Kanaďanmi, Američanmi a na záver skupiny s Fínmi.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalý útočník Banskej Bystrice mení v Nemecku dres

Záverečná nominácia Nemecka na MS 2019:

Brankári: Niklas Treutle (Norimberg Ice Tigers), Dustin Strahlmeier (Schwenninger Wild Wings), Mathias Niederberger (EG Düsseldorf).

Obrancovia: Denis Reul, Moritz Seider (obaja Adler Mannheim), Korbinian Holzer (Anaheim Ducks/NHL), Marco Nowak (EG Düsseldorf), Benedikt Schopper (Straubing Tigers), Yannic Seidenberg (EHC Red Bull Mníchov), Jonas Müller (Eisbären Berlín), Moritz Müller (Kölner Haie).

Útočníci: Stefan Loibl (Straubing Tigers), Matthias Plachta, Markus Eisenschmid (obaja Adler Mannheim), Frank Mauer, Yasin Ehliz, Patrick Hager (všetci EHC Red Bull Mníchov), Leon Draisaitl (Edmonton Oilers/NHL), Gerrit Fauser (Grizzlys Wolfsburg), Lean Bergmann (Iserlohn Roosters), Marc Michaelis (Minnesota State University, USA/NCAA), Dominik Kahun (Chicago Blackhawks/NHL), Leo Pföderl (Norimberg Ice Tigers), Marcel Noebels (Eisbären Berlín), Frederik Tiffels (Kölner Haie).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články