Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nemali sme najdrahší tím, hovorí Július Koval. Z Banskej Bystrice mieria hráči do KHL či Švajčiarska

BANSKÁ BYSTRICA - Športový manažér HC ´05 iClinic Banská Bystrica Július Koval v rozhovore pre denník Šport hodnotil sezónu 2018/19, v ktorej "barani" získali tretí majstrovský titul po sebe.
Zdroj: 31576
Zdieľajte:

Podľa 28-ročného Kovala bol tohtosezónny káder najsilnejší spomedzi troch majstrovských: "Myslím si, že áno. Chlapci, ktorí hrali minulý rok v štvrtom útoku, boli teraz v piatom. Mali sme o jeden kvalitný útok viac," hovorí v rozhovore pre denník Šport.

Prečítajte si aj

VIDEO Záujem o najlepšieho poľského hokejistu je aj na Slovensku

Finančne však Banskobystričania vlastné kapacity neprevyšovali: "Bolo to skoro porovnateľné ako vlani. Musel som sa pousmiať, keď som počul rôzne fantazmagórie o našom rozpočte. Viem naisto, že nemáme najväčší rozpočet v lige. Minimálne Košice a Zvolen dali do tohoto túto sezónu viac peňazí. O koľko neviem, ale mám prehľad o tom, ktorý hráč koľko zarába. Potom je to ľahká matematika. Poviem to na príklade brankára Skapskeho, ktorý chytal vo Zvolene. Značne sme sa nezhodli na finančných podmienkach. Pre nás nemalo zmysel s niekým sa pretekať," hovorí Koval pre denník Šport.

Niektoré opory z tejto sezóny už majú "vo vrecku" luxusné kontrakty v lepších súťažiach: "Niektorí už majú niečo podpísané a ide o veľké peniaze. Neprináleží to však mne, aby som niečo púšťal von. Ide aj o KHL, o Švajčiarsko, o najlepšie súťaže v Európe," prezradil Koval.

Prečítajte si aj

VIDEO Na Slovensko sa vracia prestížny medzinárodný turnaj
Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články