Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

To cestovanie by som neprial nikomu, hovorí Tamáši. Po sezóne vymenil korčule za lyže

BRATISLAVA - Mladý útočník Alex Tamáši prežil zaujímavú sezónu 2017/18. Začínal ju v HC ´05 iClinic Banská Bystrica, no po niekoľkých stretnutiach zamieril hosťovať do MHK 32 Liptovský Mikuláš, kde ročník dohral. V rozhovore hovoril aj o náročnom cestovaní, keďže Liptáci boli bez vlastného štadióna.
Zdroj: 30104
Zdieľajte:

Ako by si z osobného pohľadu zhodnotil sezónu 2018/19?

"Určite kladne. Táto sezóna mi dala veľa. Či už po hernej, alebo ľudskej stránke. Spoznal som veľa nových skvelých ľudí a taktiež spoznal detailnejšie nové miesto. Čo sa týka hernej tak, stránky tam som dostal presne taký priestor na ľade, v aký som dúfal, keď som odišiel na hosťovanie z Banskej Bystrice, čiže som nabral veľa nových skúsenosti a vyhral som sa."

Prečítajte si aj

Ramsay privítal na zraze už aj posily z NHL a finalistov Tipsport ligy

Ako sa teraz pozeráš na to, že si išiel z Banskej Bystrice hosťovať do Liptovského Mikuláša?

"Ako som už povedal, hodnotím to pozitívne a viem, že moje rozhodnutie bolo správne. Neľutujem ho."

Mohol by si popísať, ako to vyzeralo počas sezóny v Liptovskom Mikuláši, keďže ste nehrali domáce zápasy?

"Cestovanie bolo určite náročné. Vlastne my sme nemali ani vlastnú šatňu, čiže to bolo o neustálom balení sa a vybaľovaní si výstroje, ktorú sme si sušili buď na plavárni, v posilňovni alebo nám občas ostala jedna šatňa na tréningovej hale. Nebolo to nič prijemné a nikomu by som to neprial, pretože sme vlastne nemali vytvorené domáce prostredie. Stále sme len všade cestovali, občas sme chodili aj na tréningy do Ružomberka, keďže tam bolo väčšie ihrisko ako v JL Aréne v Liptovskom Mikuláši."

Bola to veľká psychická záťaž, že ste nehrali doma?

"Svojim spôsobom to vplývalo na psychiku, lebo to každému časom liezlo na nervy, ale nič iné nám neostávalo a museli sme sa s tým popasovať. Únavné to bolo hlavne preto, že sme nemali takú tú pohodu pred domácim zápasom, že si idete ešte oddýchnuť na byt, možno trosku pospať a pripraviť sa na zápas, ale zase len hodinu cestovať na domáci zápas."

Môže byť Liptovský Mikuláš s jedenástym miestom spokojný?

"Chceli sme sa dostať aspoň do predkola play-off, čo sa nám nepodarilo, ale môžeme byť spokojní s tým, že sme nehrali baráž."

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalá opora zadných radov Skalice, Banskej Bystrice či Košíc bude hrávať v Austrálii

Sledoval si cestu Banskej Bystrice za tretím titulom?

"Počas sezóny som to nejako nestíhal sledovať, ale v play-off som už pozeral každý zápas a držal som chalanom palce. Banská Bystrica mala veľmi kvalitný a nabitý tím, ako každý rok, čiže ich cieľ bol jasný už od začiatku sezóny. Chalanom gratulujem, že to dotiahli do víťazného konca."

Začneš novú sezónu s Banskou Bystricou?

"Na túto otázku neviem ešte stopercentne odpovedať, ale myslím si, že by som mal začať sezónu tam."

Asi dosť dlho sa ti nestalo, že po skončení sezóny si ešte stihol lyžovačku na Slovensku. Je tak?

"(Smiech). To nie. Už dávno, alebo skôr asi nikdy sa mi nestalo, že by som skončil sezónu na konci februára, takže na mesiac sa zo mňa stal lyžiar. Naplno som si to vychutnal."

Pripravuješ sa už na nový ročník?

"Počas apríla som brigádoval a pomáhal rodičom, s čím som vedel a po robote som chodil do fitka, na bicykel, behať a tak ďalej, aby som sa udržiaval v kondícii a nevyšiel z toho. Od mája by som už chcel začať letnú prípravu v kondičným trénerom v Banskej Bystrici."

Prečítajte si aj

Na MS budeme bez kvalitného obrancu, vyradili ho zdravotné problémy

Stanovil si si nejaký cieľ do novej sezóny 2019/20?

"Zatiaľ som nad cieľom nerozmýšľal. Hlavnou prioritou teraz je poriadne sa pripraviť na ďalšiu sezónu a zostať zdravý."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články