Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spengler Cup sa možno bude hrať v inom termíne

DAVOS - HC Davos rozmýšľa o tom, že tradičný termín Spengler Cupu, najstaršieho hokejového turnaja na svete, sa z 26. decembra až 31. decembra, posunie.
Zdroj: 26351
Zdieľajte:

V rozhovore pre Slapshot to uviedol prezident HCD Gaudenz Domenig. Prípadná zmena termínu by mala niekoľko dopadov. Hrať by sa mohlo až po novom roku a to by znamenalo, že medzi sviatkami by bola na programe švajčiarska NLA.

Prečítajte si aj

Stavjaňa krotil emócie ohľadom hrdinu: Tá prázdna bránka nám vyhovuje, zamýšľal sa

Spengler Cup je totiž turnajom s obrovskou exkluzivitou, takže počas neho sa vo Švajčiarsku nehrajú iné hokejové zápasy. Domenig však počíta aj s možnosťou, že by sa to zmenilo a aj počas Spengler Cupu, ktorý by sa presunul na začiatok nového roku, by prebiehali stretnutia NLA.

To by totiž do klubovej kasy prilialo takmer pol milióna švajčiarskych frankov, pretože Davos by nemusel platiť kompenzáciu za nutnú prestávku ostatným švajčiarskym klubom, svojim posilám na turnaji a ani hráčom Kanady. O toto všetko sa HCD finančne stará.

Prečítajte si aj

Nitra nebola lepšia, v utorok sériu na sto percent vyrovnáme, tvrdí Zuzin

Domenig ale hovorí, že ak sa vôbec niečo zmení, tak to bude najskôr v roku 2022. Vtedy mimochodom končia aj aktuálne televízne práva na Spengler Cup.

ANKETA: Mal by sa Spengler Cup hrávať na začiatku roka?

  • Áno

    7%

  • Nie

    93%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: swisshockeynews.ch

Diskusia

Podobné články