Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra nebola lepšia, v utorok sériu na sto percent vyrovnáme, tvrdí Zuzin

ZVOLEN - Hráči Zvolena začali pred domácim publikom semifinálovú sériu veľmi zle, čo si uvedomoval každý jeden hokejista aj tréner Podkonický.
Zdroj: 31356
Zdieľajte:

Pod prehru 2:4 sa podpísalo aj zloženie formácií, ktoré tréner Andrej Podkonický pred stretnutím zmenil: "Chceli sme niečo pozmeniť, mať štyri vyrovnane silné päťky, ale nejako nám to nevyšlo. Hneď som to zmenil. Uvidíme, ako to namiešame v druhom zápase," uvedomoval si zvolenský kouč nie príliš šťastný krok: "My sa hlavne nemôžeme báť hrať. Mne to prišlo tak, ako keby sa chalani báli a odhadzovali puky. Samozrejme, mali sme menšiu pauzu, ale to by nás nemalo ovplyvniť. Musíme začať hrať náš hokej," tvrdí Podkonický.

Prečítajte si aj

Nemal ani hrať, no hattrickom rozhodol: Výborne sme sa pripravili a nerobili sme chyby, konštatuje Blackwater

Zvolenu ušiel celý zápas na začiatku druhej tretiny, kedy dostal tri góly v krátkom slede: "Hlavne dva prvé góly, ktoré prišli po našich zaváhaniach, keď najskôr preskočil puk obrancovi hokejku a ten následne spadol a keď Skapski prihral súperovi na hokejku, tak to rozhodlo. Znervózneli sme a nehrali sme svoju hru," povzdychol si tréner HKM: "Podľa mňa sme nezachytili úvod druhej tretiny, kedy sme dostali kvázi vlastné a náhodné góly. Zrazu bolo 0:3. Napriek tomu sme sa nevzdávali a povedali sme si v kabíne, že musíme hrať inak, predvádzať našu hru. Dariť sa nám to začalo až v tretej, no mali sme tak hrať od začiatku," je si istý Peter Zuzin.

"V druhej tretine sme spravili veľa chýb, no hokej je práve o nich. V ďalších zápasoch ich môže spraviť aj Nitra. Musíme byť ale pripravení na to, aby sme ich potrestali. Je to všetko o psychike. Musíme sa upokojiť a robiť ďalej tie malé veci. Nemôžeme čakať, že za ďalších päť minút dáme tri góly my. Musíme na to ísť postupne," prezrádza možný recept na úspech Samuel Petráš.

Prečítajte si aj

Trenčín vyhral na ľade Popradu, do finále vstúpil úspešnejšie

Zuzin je ale pred druhým duelom, znova na ľade Zvolena, obrovským optimistom: "Nemyslím si, že súper bol lepší. Určite však musíme začať lepšie. V tom bol najväčší rozdiel. Séria bude ešte dlhá. Mrzí nás síce, že sme pred úžasnými divákmi prvý duel nevyhrali, ale čaká nás nový deň a nový zápas. Nie, že môže, ale bude to 1:1," dodal odhodlane.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články