Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chudého tvrdé slová môžu mužstvo znova nakopnúť: Že sme na zápase sme zistili v polovici stretnutia

ŽILINA - Piaty barážový zápas znova potvrdil pravidlo "Môj dom, môj hrad". Mečbal získali hráči MsHK Žilina, no Michalovčania ešte zbrane neskladajú.
Zdroj: 31315
Zdieľajte:

Duklu poslal do vedenia už v druhej minúte rodák zo Žiliny Jakub Linet: "Určite to poteší, ale v konečnom dôsledku to nič neznamená, keďže sme prehrali. Stále je však len 2:3 a hrá sa na štyri víťazstvá. My sa doma pokúsime zabojovať a vrátiť sériu naspäť do Žiliny. Pre mňa to má svoj náboj, no som hráčom Michaloviec celkom dlho, čiže beriem Žilinu ako každého iného súpera," hovorí rodený útočník nastupujúci v obrane.

Prečítajte si aj

Žilina sa už domov vracať nechce, Baginovi sa splašili ruky

Po prvom strelenom góle ale Michalovce prestali hrať svoju hru: "Bol to pre nás nešťastný zápas, pretože sme sa dostali do vedenia, čo sme chceli, ale potom sme prestali hrať, prvá tretina nám nevyšla a bola jedna z najhorších, aké sme kedy odohrali. V druhej to bolo vyrovnané. Žilina mala šance, ale aj my, no stále nám to nechce padnúť v presilovke. Z tých šancí, čo máme, je jeden gól málo. S tým sa veľmi ťažko vyhrávajú zápasy," tvrdí hbitý krídelník Mário Róth.

Jeho tréner Miroslav Chudý sa kritiky nestrádal: "Mali sme v Žiline dosiahnuť viac, ale hokej bol spravodlivý, nezaslúžili sme si to. O všetkom rozhodla prvá tretina, v ktorej sme sa dostali do vedenia a súper už nemohol byť nižšie. Domácim sme však ponúkli dva góly. Mali sme hrať svoju hru a všetko by bolo inak. Žiaľ, naším prístupom sme súperovi pomohli a že sme na hokejovom zápase, sme zistili asi až v polovici stretnutia. Začali sme hrať hokej, zvýšili sme úsilie a bojovali sme, ale nestačilo to. V závere už nám možno chýbali aj sily. Nie je koniec, ale musíme hrať diametrálne inak, ako sme hrali v tomto zápase," povedal po tretej prehre v sérii.

Prečítajte si aj

Vo finále holandskej BeNe ligy sa proti sebe stretnú dvaja Slováci, titul znova po roku vyhrá hráč spod Tatier

Dukle nevyšiel ani pokus o tlak v závere, kedy Lukáš Hvila stanovil konečný výsledok 4:1 zásahom do prázdnej brány: "Chceli sme zabojovať ešte na konci, otvorili sme to a dostali sme ďalšie góly. To sa ťažko otáča," vyjadril sa Linet. Napriek všetkému chcú Michalovčania sériu ešte vrátiť späť pod Dubeň: "Pôjdeme do toho naplno a verím, že sa nám to podarí," pokračoval: "Spravíme všetko pre to, aby sme sa do Žiliny ešte vrátili. Doma necháme na ľade všetky sily. Určite ďakujeme aj všetkým fanúšikom, ktorí sa zúčastnili. Bolo ich počuť celý zápas. Povzbudzovali výborne. Verím, že takto isto budú aj nabudúce a že to spolu zvládneme," doplnil Mário Róth.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články