Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vo finále holandskej BeNe ligy sa proti sebe stretnú dvaja Slováci, titul znova po roku vyhrá hráč spod Tatier

AMSTERDAM - Finále BeNe ligy prinesie zaujímavú konfrontáciu dvoch slovenských hokejistov, čo znamená, že po roku získa tamojší titul znova hokejista spod Tatier.
Zdroj: 31103
Zdieľajte:

Prvým finalistom sa stal Heerenveen Flyers. Ten vo štvrťfinále play-off v sérii hranej na dve víťazné stretnutia vyradil Zoetermeer, ktorý zdolal 10:0 a 4:2. V semifinále porazil 4:2 a 5:3 Liege/Luik. Trénerom tímu je Kanaďan Mike Nason, v mužstve pôsobí aj slovenský útočník Adam Bezák, ktorý bol v základnej časti štvrtý najproduktívnejší hráč súťaže (34+39).

Prečítajte si aj

Hokej v Holandsku ide kvalitou nahor, Bezák popri ňom študuje a myslí na budúcnosť

Finálovým súperom Heerenvenu bude belgický celok HYC Herentals. Aj zaň nastupuje jeden Slovák a síce už 40-ročný obranca Peter Bartek, ktorý v belgickom hokeji pôsobí nepretržite od roku 2004. Dvakrát už tamojší titul získal. Herentals vo štvrťfinále porazil Leuven dvakrát 7:2, v semifinále síce s Limburgom jedno stretnutie prehral (4:5pp), ale dvakrát ho porazil (7:6pp a 6:4).

BeNe liga v súčasnom formáte funguje od sezóny 2015/16. Zaujímavé je, že HYC Herentals sa tešil z titulu v premiérovom ročníku, Heerenveen Flyers v druhom, takže spoznáme prvého dvojnásobného majstra. Minulý rok zvíťazil Hijs Hokij Den Haag aj s naším Oliverom Patakym.

Prečítajte si aj

Veľké zmeny v Lugane: Odchádza tréner Ireland aj brankárska jednotka

Víťazi BeNe ligy

  • 2017/18 Hijs Hokij Den Haag
  • 2016/17 Heerenven Flyers
  • 2015/16 HYC Herentals
Zdieľajte:
Zdroje informácií: livescore.com, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články