Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Štyri čisté kontá ako svetový unikát si nepamätá nikto, Ceman vyzdvihol Češíkovu formáciu

BANSKÁ BYSTRICA - Aktuálny majster z Banskej Bystrice síce proti Detve pustil jeden zápas, ale postup do semifinále si postrážil prakticky bez problémov.
Zdroj: 31206
Zdieľajte:

Štyri víťazstvá "baranov" skončili tak, že mužstvo v nich neinkasovalo žiadny gól. Na takúto skvelú bilanciu si nespomína nik a ťažko povedať, kedy naposledy sa niečo také vo svete stalo. Hľadaním by sme strávili dosť veľa času: "Nepamätám si v živote sériu, v ktorej by sme všetky štyri povinné víťazstvá dali na nulu. Dôležitý je však postup, teda že sme to zvládli. Tento play-off hokej sa nehrá na veľa gólov, kľúčové bolo, že sme ich nedostávali, to nás posúvalo psychicky nahor," hovorí líder obrany Ivan Ďatelinka: "Nepamätám si nič také, je to skvelé. Williams chytal fantasticky, ale je to zrkadlo celého tímu, ktorý hral obetavo," doplnil Levko Koper.

Prečítajte si aj

Trenčín aj Poprad majú finálový mečbal

Tréner Dan Ceman vyzdvihuje prínos "čeking line", ktorá si ale svoje miesto v zostave našla hlavne kvôli výpadkom najväčších ofenzívnych opôr ako Failleho, Higgsa či Surového: "Podľa mňa je to veľká zásluha hlavne našej štvrtej formácie. Tú sme nasadili na prvú súperovu a prinieslo to úspech. Hráči okolo Mateja Češíka hrali naozaj veľmi dobre a patrí im veľký kredit," tvrdí kanadský kouč.

S čistým kontom sa vždy samozrejme spája brankár, no Stephon Williams stavia do popredia tímový prínos. Sám však neinkasoval 198 minút a 40 sekúnd, čo je rekord klubu: "Je to zásluha celého tímu, nielen mňa ako brankára, ale aj hráčov, ktorí blokovali strely a hrali obetavo. Nič také som ešte nezažil. Neviem ani, či som niečo také videl. Je to špeciálne, avšak séria je na konci a čaká nás nová. Ja som sa snažil plniť si svoju robotu, ale nie je to tak, že teraz by som mohol vyjsť von a hrať sám bez spoluhráčov proti piatim hráčom súpera," smeje sa Američan: "Spoluhráči mi svojimi výkonmi uľahčili prácu. Verím, že túto bojovnosť prenesieme aj do ďalšej série," dodal.

ANKETA: Videli ste už niekedy sériu so štyrmi čistými kontami jedného tímu?

  • Áno

    5%

  • Nie

    95%

Prečítajte si aj

Hohmannov gól nestačil: Olten mečbal nezískal, Chaux-de-Fonds však áno
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články