Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Detvania napriek vypadnutiu nesmútili, uvedomujú si dosiahnutý úspech

DETVA - Detvianska rozprávka končí. Medveď sa ukladá na letný spánok, barana vo štvrťfinále neprekabátil. Aj tak to ale bola famózna cesta odpisovaného outsidera.
Zdroj: 31208
Zdieľajte:

Už desiate miesto v základnej časti a tým pádom postup do predkola play-off bol pre HC 07 Detva historický úspech, no zverenci Josefa Tureka ho ešte vylepšili, keď vyradili MHC Nové Zámky. Banskobystričania však boli nad ich sily. Štvrťfinálovú sériu rozhodla detvianska nemohúcnosť v koncovke, pretože bystrický gólman Stephon Williams až štyrikrát udržal čisté konto.

Prečítajte si aj

Štyri čisté kontá ako svetový unikát si nepamätá nik, Ceman vyzdvihol Češíkovu formáciu

"Ešte nikdy som nič také nezažil a to som tých play-off už niekoľko absolvoval. Treba si uvedomiť, že máme veľa hráčov, ktorí sa neuchytili v Banskej Bystrici či vo Zvolene, preto s nimi musíme pracovať opatrne. Mnohí z nich ešte proti takto kvalitnému súperovi nehrali. Rozhodla kvalita súpera. My sme šance mali, doma sme mali v dvoch zápasoch 70 striel, ale potom rozhodli herné činnosti hráčov. My máme skôr silových hráčov, nemáme strelcov ako súper napríklad Asselina. Rado Puliš dával góly, ale prevažoval to prihrávkami. Michal Murček dal veľa gólov, no ostatní sa na také čísla nedostali," rozoberal pre náš portál príčiny streleckej stagnácie tréner Turek.

"Nebolo to zlé, boli sme v hre, jazdili sme, ale nedali sme góly a preto sme hlavne vypadli. Kvalita súpera bola jasná, Bystričania hrali dobre v obrane, mali kvalitného brankára, sila bola jednoznačne na ich strane. My sme nehrali najlepšie útok a oni hrali dobre obranu. Všetko sa to lámalo v treťom zápas u nás, prehrali sme ho v predĺžení. Ak by sme ho vyhrali, tlak by bol na Banskej Bystrici, Ale majster vyhral sériu zaslúžene," hodnotil sériu kapitán Jozef Sládok.

Prečítajte si aj

Cracovia Krakov vyhrala aj tretí zápas a je len krok od finále

Josef Turek napriek neúspechu nevešal hlavu. Uvedomuje si, že pre Detvu je to veľký úspech: "Zdolal nás silnejší tím. Chcem mu pogratulovať k postupu. My si vážime, že sme mohli proti tak kvalitnému bystrickému mužstvu vôbec hrať tieto play-off zápasy. Niektorí hráči to skúsili po prvýkrát v živote. Aj keď sme prehrali sériu, tak chcem mojich zverencov a brankára pochváliť. Dreli, dali do toho všetko, do tretieho zápasu série sme boli Bystričanom vyrovnaným súperom, potom od štvrtého už dominoval a zaslúžene vyhral," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články