Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vylúčenia, ach tie vylúčenia. Ale doma to vypredáme, verí Turek

BANSKÁ BYSTRICA - Detvania odchádzali po dvojzápase v Banskej Bystrici spokojní, veď majstrovi uchmatli bod a séria je vyrovnaná.
Zdroj: 31208
Zdieľajte:

Jedna vec však škrela aj trénera Josefa Tureka, ktorý verí, že jeho mužstvo má dosť fyzických síl aj napriek náročnej sérii s Novými Zámkami, ale tie postupne uberajú zbytočné vylúčenia: "Je toho veľa, ale nám berú silu hlavne časté oslabenia. V tom je súper strašne silný, takže my sa nemôžeme dopúšťať faulov. Hovorili sme si to pred zápasom, ale aj tak sa k tomu uchyľujeme. Banskú Bystricu sme tým dostávali do hry. Niektorí hráči hrajú prvé play-off na seniorskej úrovni, takže možno je to aj tou neskúsenosťou. Ono to zväčša začína v útočnom pásme pri chybnom forčekingu, potom sa to dostane do našej tretiny, kde sa pri bránení na seba navaľujú chyby, takže tohto sa musíme vyvarovať," vysvetľoval český tréner.

Prečítajte si aj

Fantázia: Slovensko je vo finále, o titul bude hrať proti Rusku!

"Síl však máme dosť, hráme na štyri päťky, snažíme sa to rozkladať. Verím, že cez voľno nejakú silu naberieme," upozorňuje Turek, ktorý sa nebojí, že jeho mužstvo by počas série proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica fyzicky odišlo. Pozor na vylúčenia si však musia dávať hlavne Jozef Sládok a Andrej Golian, ktorí dostali proti "baranom" už po tri dvojminútové tresty. Kapitán tímu spod Poľany pridal aj desaťminútový "osobák". Celkovo prišlo až štrnásť dvojminútových vylúčení. Banskobystričania využili štyri presilovky. Tri v prvom zápase a jednu v druhom.

Napriek všetkému je tu veľká istota v podobe Romana Petríka. Ten sa dostal do životnej formy, ktorú úžasne deklaroval v nedeľnom zápolení: "V závere základnej časti chytil dobrú formu. Počas základnej časti nám dosť pomohol Saša Zalivin, teraz je oporou Roman, za čo sme radi, pretože ten brankár musí byť v tempe a on je," chválil Turek svojho zverenca.

Prečítajte si aj

Legenda slovenského hokeja sa pustila do svojich kolegov

V Detve počas tejto sezóny nebolo vypredané ešte ani raz, ale práve vo štvrťfinále play-off by sa to mohlo zmeniť: "Verím, že konečne to naplníme aj my, že ľudia budú všade a zo všetkých strán pozerať zápas. Hovorili nám, že to nie je možné, že chodí málo ľudí. Teraz však verím, že bude plno až do posledného miesta. Ľudia nás podporovali aj keď sa nedarilo," tvrdí tréner detvianskeho tímu. Za doposiaľ nevypredaným štadiónom vidí aj ďalší aspekt: "Sme len druhý rok v najvyššej súťaži, čiže musíme odhodiť ružové okuliare a pozerať sa na to reálne," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články