Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Vancouver získal aj po uzávierke prestupov veľkú posilu do obrany

VANCOUVER - Napriek tomu, že uzávierka prestupov v NHL bola už 25. februára, tak Vancouver Canucks získal výraznú posilu do obrany.
Zdroj: 28614
Zdieľajte:

Mužstvo posilnil iba 19-ročný obranca Quinn Hughes, ktorý patrí k najväčším nádejám amerického hokeja. Vancouver Canucks si ho vybral v prvom kole draftu 2018 už zo siedmeho miesta, avšak rodák z floridského Orlanda sa rozhodol, že sezónu po drafte strávi na University of Michigan v NCAA.

Prečítajte si aj

Chýbal len kúsok šťastia, povzdychol si Bodó. O ničom sa ešte nerozhodlo, znie zo Zvolena

Napriek tomu, že s kanadským tímom podpísal profesionálnu zmluvu pôsobil v univerzitnej lige. V uplynulej sezóne nazbieral 29 bodov za 37 zápasov, v tejto to bolo ešte lepšie. Ako obranca zaknihoval až 33 bodov (5+28) v 32 stretnutiach. V posledných dvoch rokoch patril aj k najväčším oporám USA na MSJ, odkiaľ má striebro a bronz. Na MS U18 získal zlato a zahral si aj na posledných seniorských MS v Dánsku, skadiaľ priviezol bronzovú medailu.

Vedenie Vancouveru Canucks si od mladého Američana sľubuje veľmi veľa hlavne smerom do budúcnosti, v tejto sezóne by sa mal zoznámiť s najlepšou ligou sveta, no podľa expertov to pre neho problémov nebude. V tejto sezóne zasiahlo do hry v drese "kosatiek" iba deväť obrancov, Hughes tak bude desiaty.

Prečítajte si aj

Puliš prežíval prvý zápas v bolestiach, druhý rozhodol: So srdcom môžeme zvíťaziť ešte trikrát, tvrdí

Jeho brat Jack Hughes je podľa odborníkom považovaný za jednotku najbližšieho draftu do NHL. Na toto miesto ho pasujú všetky vyhlásené rebríčky médií či odborníkov. V tejto sezóne nastupuje v USHL, kde je kapitánom výberu amerického tímu do 18 rokov (niečo ako u nás Orange 20). Bratia Quinn a Jack si na prelome rokov zahrali na MSJ.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články