Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Puliš prežíval prvý zápas v bolestiach, druhý rozhodol: So srdcom môžeme zvíťaziť ešte trikrát, tvrdí

BANSKÁ BYSTRICA - Víťazstvo Detvy v Banskej Bystrici prekvapilo nejedného priaznivca našej Tipsport ligy. Povedľa úžasného brankára Romana Petríka a konsolidovaného výkonu celého mužstva sa jedným z hrdinov sa strelec víťazného gólu Radovan Puliš.
Zdroj: 31228
Zdieľajte:

Skúsený útočník úvodný zápas štvrťfinálovej série play-off proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica nútene vynechal: "Prežíval som to v bolestiach a veľmi ťažko, pretože som chcel chalanom pomôcť, no som veľmi rád, že teraz som mohol a vyhrali sme. V prvej tretine ho prvého zápasu hrali spoluhráči vynikajúco, Bystricu do ničoho nepúšťali, ale potom prišli presilovky, ktoré má súper strašne silné. Dali tri góly a ten zápas sa zlomil," obzeral sa za sobotou, ktorú však Detvania hodili za hlavy a na ďalší deň vyrovnali.

Prečítajte si aj

Heroický výkon Petríka základom výhry v Banskej Bystrici: Takéto zápasy sa mi chytajú lepšie, hovorí

"Je to pre nás veľká výhra. Priali sme si aspoň jedno víťazstvo. Teraz chceme ukázať, že môžeme uspieť aj doma, kde sme veľmi nepríjemní. Verím tomu, že ľudia prídu a že to bude šialenstvo," teší sa Puliš na stredajší duel. Rovnako tak mal radosť aj zo svojho návratu do zostavy: "Určite to chlapcom pomôže aj po psychickej stránke, pretože keď je prvá päťka kompletná, tak hráme veľmi dobre a pomáhame tímu. Navyše sme neinkasovali veľa gólov, preto sme vyhrali," tvrdí.

Puliš sa postaral o víťazný gól, keď si krásne poradil zoči-voči Williamsovi. Američana si položil a blafákom poslal puk do siete. Ešte predtým finálnu prihrávku od Michala Murčeka v pozícii obrancu nezastavil kapitán domácich Tomáš Surový: "Vôbec som nevnímal to, kto tam je. Muro to spravil veľmi dobre, keď potiahol puk a keď na neho vyletel obranca, tak to prehodil. Ja som išiel sám na brankára a som rád, že som ten gól dal," opisoval.

Prečítajte si aj

Veľké prekvapenie na úkor Banskej Bystrice: Detva vyhrala a vyrovnala sériu!

Takáto výhra je pre Detvu obrovsky dôležitá: "Môže to spraviť veľmi veľa. Vyradili sme Nové Zámky, teraz sme vyhrali v Banskej Bystrici, čo nečakal nik, opäť sme prekvapili. Ak budeme hrať takto zodpovedne a so srdcom, tak je možné zvíťaziť ešte aj trikrát," odhodlane hovorí rodák zo Žiaru nad Hronom. Bez skvelého brankára by to ale nešlo. Roman Petrík dostáva chvály z každej strany: "Drží si svoj štandard, chytá fantasticky. 99-percent úspechu tvorí on."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články