Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chýbal len kúsok šťastia, povzdychol si Bodó. O ničom sa ešte nerozhodlo, znie zo Zvolena

ZVOLEN - Hokejisti HKM Zvolen využili výhodu domáceho prostredia naplno, keď MAC Budapešť porazili v oboch úvodných štvrťfinálových zápasoch play-off.
Zdroj: 31229
Zdieľajte:

Hostia však odchádzali právom sklamaní, pretože mali na dosah vyrovnanie série. Kanadský útočník reprezentujúci Maďarsko Chris Bodó dvakrát poslal svoj tím do vedenia, v oboch prípadoch ho "bryndziari" dokázali zmazať a vyrovnať: "V prvej tretine sme boli lepší, mali sme navrch, no z našej dobrej hry sme vyťažili len jeden gól a v konečnom dôsledku sme na to doplatili. Často sme sa dostávali do tlaku súpera, ktorý sa začal od konca prvej tretiny. Napriek tomu sme tento zápas mohli vyhrať, chýbal len kúsok šťastia," povedal krídelník prvej formácie MAC.

Prečítajte si aj

Puliš prežíval prvý zápas v bolestiach, druhý rozhodol: So srdcom môžeme zvíťaziť ešte trikrát, tvrdí

Hrdinom sa stal v nájazdovej lotérii Milan Kytnár, ktorého víťazné zakončenia priniesla ôsma séria: "Ani jeden zápas nebol ľahký. Je to náročná séria. My sme sa na góly nadreli, a preto si ceníme toto víťazstvo. Nemôžeme podceniť nič," hovorí skúsený útočník. Jeho presný zásah prišiel medzi betóny brankára Bálisza: "Bol som dopredu rozbehnutý. V prvých piatich nájazdoch ho chalani rozhýbali a keď padol gól, tak to bolo do prázdnej brány. Pri mojom nájazde ostal stáť," opisoval Kytnár.

"Po prvom zápase sme boli všetci maximálne spokojní, no zároveň sme si uvedomovali, že sa ešte musíme poriadne narobiť, aby sme boli v sérii úspešní. To sa aj potvrdilo, teraz vedieme po vydretom ďalšom víťazstve už 2:0, ale o ničom sa ešte nerozhodlo. V tomto zápase sme naše silné stránky s korčuľovaním a napádaním v úvodnej tretine málo uplatnili, zlepšilo sa to až neskôr, len chýbali góly," hodnotil útočník Zvolena Samuel Petráš.

Prečítajte si aj

Heroický výkon Petríka základom výhry v Banskej Bystrici: Takéto zápasy sa mi chytajú lepšie, hovorí

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Každé víťazstvo sa ráta, aj toto vydreté. V prvej tretine to s nami dobre nevyzeralo, prehrávali sme súboje, boli sme slabí na puku. Našťastie sme sa potom zlepšili, hrali rýchlejšie, len sa žiadalo, aby sme z množstva šancí vyťažili viac gólov. Doplatili sme aj na vylúčenia, ktoré nás dosť brzdili a nemohli sme sa dostať do tempa, samozrejme, viac sme mali byť úspešní aj v presilovkách. Teraz nám treba rýchlo zabudnúť, že vedieme na zápasy 2:0, súper je nebezpečný, čaká na nás ťažká séria."

Gergely Majoross, tréner MAC Budapešť: "Ja by som chcel veľmi pochváliť hráčov, nesmierne bojovali, o každý puk, o každý centimeter ľadu. Veľmi nám pomohol aj brankár Bálizs, a toto sme aj potrebovali. Na celý tím som hrdý, ukázali sme veľa pozitívnych momentov a chceli by sme na nich stavať aj v domácom prostredí. Verím, že sa do Zvolena ešte vrátime."

Prečítajte si aj

Trenčín vyhral proti Nitre aj druhý zápas, Poprad doma nestačil na Banskú Bystricu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články