Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Heroický výkon Petríka základom výhry v Banskej Bystrici: Takéto zápasy sa mi chytajú lepšie, hovorí

BANSKÁ BYSTRICA - Detva zvíťazila v Banskej Bystrici a vyrovnala stav štvrťfinálovej série na 1:1. Nebyť úžasného Romana Petríka, tak sa to ale nestane.
Zdroj: 31210
Zdieľajte:

Mladý gólman chytil v posledných týždňoch obdivuhodnú formu. Práve on stál na čela vyradenia Nových Zámkov v predkole play-off a už v prvom stretnutí série s Banskou Bystricou pochytal všetko možné, no päť inkasovaných gólov to až tak neodzrkadľuje. Jeho nedeľný výkon však môžeme označiť za heroický: "Išli sme s tým, že chceme Banskú Bystricu postrápiť. Jedno víťazstvo z dvoch zápasov je pre nás veľmi dobré. Verím, že doma ešte vyhráme nejaké zápasy, ale táto výhra je super, pretože je to prvé víťazstvo pre Detvu v play-off. Verím však, že ich môžeme pridať ešte viac," povedal po stretnutí.

Prečítajte si aj

Veľké prekvapenie na úkor Banskej Bystrice: Detva vyhrala a vyrovnala sériu!

Ešte zadýchaný medzi novinármi hodnotil aj svoj výkon: "Zachytal som si dosť, v oboch zápasoch. Máme však dva dni na oddych, takže musíme zregenerovať a pripraviť sa na domáce stretnutia," tvrdí muž, ktorý si banskobystrickú kanonádu užíval: "Takéto zápasy sú lepšie, ako keď hráte proti niekomu, kto na vás pošle jednu strelu za tretinu. Mne sa tieto dva zápasy chytali dobre," prezrádza.

Detva v sobotu prehrala 0:5, v nedeľu však podala skvelý defenzívny výkon: "Nezmenili sme nič. V prvom zápase rozhodli presilovky, mali sme veľa vylúčených. To bolo síce aj teraz, ale zahrali sme oslabenia lepšie. V prvom zápase sme mali veľmi zlú druhú tretinu, teraz sme sa snažili vyvarovať takému hernému výpadku," pokračuje.

Prečítajte si aj

Potrestaní rozhodcovia zo zápasu Miškolca proti MAC pískajú v juniorskej Extralige

O víťazstve však Petrík začal rozmýšľať až v závere: "Keď sme dali tretí gól. To bolo také upokojujúce," dodal rodák zo Zvolena. Detva vyhrala v tejto sezóne nad HC ´05 iClinic Banská Bystrica tretí zápas vrátane základnej časti. Séria sa teraz sťahuje pod Poľanu, kde sa bude hrať 13. a 14.3.2019 klasicky o 18:00.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články