Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice do tretice s prehrou o gól

Hokejisti HC Košice prehrali aj vo svojom treťom vystúpení v Lige majstrov. Na ľade českého Liberca podľahli 2:3. O góly slovenského majstra sa postarali Bartoš a Jenčík. Košičania sa s rovnakým súperom stretnú aj v sobotu 6. septembra o 17.30, tentoraz však na ľade Steel arény.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Bílí Tygři Liberec - HC Košice 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Góly: 12. Filippi (Bulíř), 33. Vitásek (Vampola), 47. Vlach (Urban) - 26. Bartoš (Jenčík, Philipp), 59. Jenčík (Spilar)

Rozhodovali: Koch (Švajč.), Šindler – Jelínek, Pešek (Všetci ČR), vylúčení: 5:5 na 2 min., navyše Philipp (Koš.) 10 min. za nešp. správ., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

V úvode zápasu si oba tímy vyskúšali presilovú hru, no vylúčenie domáceho Vampolu ani Košičana Kloučeka súperi nepotrestali. V početnej výhode Liberca v 12. minúte hostia nedokázali vyhodiť puk a Tomáš Filippi presnou strelou prekonal Melicherčíka - 1:0. Košičania v úvodnej časti za súperom nezaostávali, ale do väčších streleckých príležitostí sa nedostávali. V 15. minúte Jass zblízka netrafil košickú bránku a o tri minúty neskôr Lašák zmaril príležitosť Bicekovi.

Prvé minúty druhej časti priniesli opatrnejší hokej a brankári v nich veľa práce nemali. V 26. minúte sa Košičanom vydarila pekná akcia, v ktorej Jenčík z otočky posunul puk pred libereckú bránku a nekrytý Bartoš pohodlne vyrovnal - 1:1. Libereckí "tygři" získali tesný náskok späť opäť v početnej výhode. V 33. minúte počas vylúčenia Philippa sa ocitol pred Melicherčíkom obranca Vitásek a zblízka vrátil náskok domácim.

Košičania mali dobrú príležitosť na vyrovnanie od 42. minúty, kedy hrali 71-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Libereckého brankára Lašáka v nej však zamestnali len nevýraznými strelami. Trest za nevyužitú presilovku prišiel v 46. minúte, keď Jaroslav Vlach z ostrého uhla dostal puk za Melicherčíkov chrbát - 3:1. Tretí gól domácich upokojil a do ofenzívy sa príliš nehrnuli. Na Košičanoch bolo vidieť snahu o kontaktný gól, no ich ofenzívne snahy súper veľakrát zastavil už v zárodku. Košičania znížili v 59. minúte zásluhou Jenčíka, no vyrovnať sa im už ani počas následnej hry so šiestimi hráčmi nepodarilo.

Ďalší program A-skupiny:


Piatok, 5. septembra, 18.30: Kärpät Oulu - Kölner Haie

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články