Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Obrovský comeback švédskej legendy: 40-ročný útočník sa vracia do najvyššej súťaže!

MÄLMÖ - Už 40-ročný útočník Per Ledin sa vracia do najvyššej švédskej súťaže. Zmluvu do konca sezóny podpísal s tímom Malmö Redhawks.
Zdroj: 30205
Zdieľajte:

"Cítime, že potrebujeme skúseného hráča, ktorý má vodcovské schopnosti, čo bude prínosom pre naše relatívne mladé a neskúsené mužstvo," hovorí športový manažér klubu Patrik Sylvegård.

Prečítajte si aj

Skúsený švédsky reprezentačný brankár sa po dvoch rokoch v KHL vracia domov

Ledin v tejto sezóne nastupoval až v štvrtej lige za Brooklyn Tigers City, kde v jednom zápase získal štyri body (1+3). Následne prešiel do treťoligového Bodens HF. Tam za pätnásť duelov pozbieral trinásť bodov (6+7).

Rodák z mesta Luleå počas svojej kariéry prešiel mnohými klubmi. Vychoval ho Bergnäsets AIK, odkiaľ ešte ako dorastenec a junior prešiel cez Vännäs HC a IF Björklöven v roku 1998 ako dvadsaťročný do najvyššej SHL-ky.

Prečítajte si aj

Kris Versteeg chcel za príchod do Nitry zaplatiť 140 tisíc z vlastného, v budúcnosti pôsobenie pod Zoborom nevylučuje

Rok hrával ECHL, potom sa vrátil domov a päť a pol roka do rodného mesta, kde hrával za celok Luleå HF. Následne prešiel cez Färjestad BK a HV71 na rok späť do USA, dokonca si trikrát zahral za Colorado Avalanche v NHL, no väčšinu času strávil na farme.

V roku 2010 sa vrátil na štyri roky do HV71, potom na dva do Luley, jeden strávil v Salzburgu, ďalší hrával vo švajčiarskych tímoch Lausanne a Martigny Red Ice. Minulý ročník odohral v SHL za Karlskronu a Luleu.

V národom tíme Švédska nastúpil na 26 stretnutí (3+6), raz si zahral na MS. Trikrát vyhral najvyššiu švédsku súťaž, raz rakúsku a v jednom prípade triumfoval aj v Lige majstrov.

Prečítajte si aj

Slovenky na MS v B-skupine s Češkami, Lotyškami a Švédkami
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články