Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Pre zranenie chrbta štyri roky nehral, teraz mieri z pozície trénera v Anglicku do obrany účastníka Liigy

HELSINKI - Dosť zaujímavý príbeh napísal prestup amerického obrancu Ryana Lannona, ktorý vymenil anglický tím Milton Keynes Lightning za fínsky Sport.
Zdroj: 31058
Zdieľajte:

36-ročný zadák začínal s hokejom v meste Grafton. V roku 2001 sa dostal na Harvardskú univerzitu, kde pôsobil štyri roky a získal dva tituly. Medzitým ho draftoval Pittsburgh Penguins, ale do NHL sa nikdy nedostal.

Prečítajte si aj

VIDEO Produktívny Skaličan opúšťa Slovensko, do Talianska sa vybral bojovať o play-off

Najďalej to dotiahol do AHL, kde hrával sedem sezón za Wilkes-Barre/Scranton Penguins, San Antonio Rampage, Houston Aeros, Lake Erie Monsters a Worcester Sharks. V sezóne 2010/11 sa prvýkrát vydal do Európy, posilnil fínsky tím KalPa Kuopio.

V ďalšom ročníku pokračoval v spomínanom tíme z krajiny "tisícich jazier", v nasledujúcej sezóne posilnil rakúsky tím Graz 99ers. Vtedy ešte asi netušil, že v roku 2013 na štyri roky sekne s hokejom.

Prečítajte si aj

Faille kráča za titulom najproduktívnejšieho hráča, jeho čísla hovoria jasnou rečou

Až spomínané štyri sezóny neodohral ani jeden duel. Dôvodom boli pretrvávajúce problémy s chrbtom, ktoré ho 18. apríla 2013 donútili ukončiť kariéru. Na začiatku minulej sezóny sa ale prekvapivo vrátil, keď posilnil Worcester Railers v ECHL. Následne prestúpil do Atlanty Gladiators.

V lete minulého roku si to namieril späť do Európy. Za anglický Milton Keynes Lightning hrajúci EIHL odohral 35 duelov, v ktorých získal dva kanadské body za asistencie, avšak čo najzaujímavejšie, tak 14. novembra sa stal hrajúcim hlavným trénerom, keďže z tejto pozície bol odvolaný Tim Wallace, ktorý bol navyše taktiež hrajúcim trénerom a po odvolaní v tíme pokračuje len ako hráč.

Prečítajte si aj

Zámky reagujú na kritiku ohľadom play-out, Sucharda: Vadí mi, že taký zadĺžený Prešov hrá ligu a s cudzími hráčmi

Milton ale musí zháňať ďalšieho kouča, pretože Ryan Lannon dostal ponuku od fínskeho účastníka Liigy, ktorý je Sport a tú proste v aktuálnej situácii nešlo odmietnuť. 36-ročný obranca sa teda po veľkých zdravotných problémoch vracia späť do prestížnej európskej súťaže, kde dohrá sezónu 2018/19. Jeho nový klub je na desiatom mieste, takže ešte bojuje o play-off.

ANKETA: Páčia sa vám takéto typy článkov?

  • Áno

    100%

  • Nie

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články