Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zámky reagujú na kritiku ohľadom play-out, Sucharda: Vadí mi, že taký zadĺžený Prešov hrá ligu a s cudzími hráčmi

NOVÉ ZÁMKY - Okolo farmy Nových Zámkov je rušno. Po troch kolách play-out o St.Nicolaus ligu jej patrí druhá priečka so ziskom šiestich bodov. Prezident klubu František Sucharda dal veci na pravú mieru.
Zdroj: 31052
Zdieľajte:

Horúcou témou ostatných dní je účinkovanie mužstva Nové Zámky B v nižšej lige v skupine o záchranu. Tá sa začala v čase reprezentačnej prestávky, a tak sa klub rozhodol poslať farme na pomoc takmer kompletný káder A-tímu.

Prečítajte si aj

Strata bodov hnevá, Šišovskému privodil zranenie spoluhráč

V prvom zápase v Považskej Bystrici ho dokonca viedli aj tréneri A-mužstva. Okamžite sa začala búrlivá diskusia. Mnoho fanúšikov sa obulo do klubu z juhu Slovenska. Na tieto reči reagoval prvý muž novozámockého tímu František Sucharda. "A a B tím je jeden klub, takže vždy sa môžu presúvať hráči medzi uvedenými mužstvami. Jediné obmedzenie je ak hráč, ktorý je na súpiske B-tímu odohrá viacej ako 70% zápasov za A-tím, tak už viacej nemôže nastúpiť za B-tím. Je to čudné pravidlo, ale môj názor je taký, že medzi A a B tímom by nemali byť žiadne obmedzenia, nakoľko je to jeden klub. Farma je dohoda medzi dvoma klubmi a je tu obmedzenie, že hráči na súpiske z tímu vo vyššej súťaži môžu štartovať v počte 5 hráčov za Farmársky tím. Naopak hráči zo súpisky Farmárskeho tímu za, nazvime to A-klub, môžu štartovať neobmedzene. Juniori z A-klubu môžu za Farmárske mužstvo štartovať tiež neobmedzene,“ opísal v prvom bode regulárne skutočnosti, na základe ktorých sa Nové Zámky B riadili.

Prečítajte si aj

Spišiaci majú nového člena klubu

Uplynulý víkend prišla reakcia prezidenta druhej najvyššej súťaže Miroslava Lipovského. Ten sa vyjadril v zmysle, že Zámky neporušujú pravidlá, ale znehodnocujú súťaž. Aj v tejto otázke má Sucharda jasno a udáva veci na pravú mieru. "Pán Lipovský by sa mal v prvom rade starať naozaj o to, aby súťaž bola regulárna, aby kluby napredovali. Z našej strany nedošlo k porušeniu žiadnych pravidiel. Verejne zavádza o preložených zápasoch nakoľko ani jeden zápas nebol preložený, takže nevieme, na čom sa zakladá toto jeho vyhlásenie. Robili sa korektúry stretnutí pred vydaním rozlosovania súťaže, čo je niečo úplne iné," poznamenal udalosti z letných mesiacov. Zároveň poukázal na dva kluby z východného Slovenska - Humenné a Prešov. Práve pri Šarišanoch sa pozastavil a ich účasť v tejto sezóne komentoval následovne: "V neposlednom rade si treba uvedomiť, že Tipsport liga je v hierarchii nadradená pred 1.ligou. Mne skôr vadí, že na zasadnutie ZOK 1HL kluby ako Prešov či Humenné vôbec nechodia, majú veľa absencií. Potom sú prijaté uznesenia bez hlasovania týchto klubov. Vadí mi, že hrá v súťaži klub, ktorý má dlžoby z minulej sezóny voči trénerovi, hráčom a dodávateľom, že hrá klub 200 km mimo domovského mesta a čo je podstatné – počas celej sezóny s cudzími hráčmi. V Play-out proti nám nastúpil Prešov s úplne iným tímom ako v základnej časti, ale voči nim sa žiadna odozva nekonala," dodal na záver rozhovoru pre portál novezamky.dnes24.sk František Sucharda.

Prečítajte si aj

Štajnoch opúšťa Salzburg, v Nemecku sa pripojí k ďalšiemu slovenskému obrancovi

My len dodáme, že play-out o St.Nicolaus ligu sa skončí o týždeň 22.februára záverečným 6.kolom. Posledný tím v tabuľke čaká baráž s víťazom druhej ligy. Zatiaľ k tomu smeruje spomínaný Prešov. V druhej lige vedú Levice nad Rimavskou Sobotou 1:0 na zápasy. Druhý súboj je na programe túto sobotu. Ak Levice uspejú, postúpia do baráže o St.Nicolaus ligu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: novezamky.dnes24.sk

Diskusia

Podobné články