Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Štyri najdôležitejšie otázky pred záverečnou častou základnej časti

BRATISLAVA - Základná časť Tipsport ligy má pred sebou už len šesť kôl, hrať sa bude o osemnásť bodov, takže tímy sa už nemajú na čo šetriť v boji vytvoriť si čo najlepšiu pozíciu pred play-off. O jeden odohraný zápas viac majú len Nové Zámky a Poprad.
Zdroj: 30978
Zdieľajte:

Kto sa stane víťazom základnej časti?

HKM Zvolen má na čele trojbodový náskok pred rivalom z HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Rozdielové body zaznamenal v úspešnom Kaufland Winter Classic, takže malá psychická výhoda je na strane tímu, ktorý má 104 bodov. "Barani" však strácajú iba tri, čo je jeden duel, no v prípade rovnosti bodov na tom je s lepším skóre ideálnejšie práve Zvolen. Z tieňa však vystupujú Košice. Tie majú už rovných sto bodov, iba o jeden menej, než Banská Bystrica. Aj preto môžu byť "čiernym koňom" tohto súperenia.

Prečítajte si aj

Miner chváli taktickú vyspelosť ligy, s Popradom má vysoké ambície

Nesmierne dôležité zápasy sa hrajú 13. februára, kedy v stredu po repre pauze zverenci Dana Cemana privítajú "oceliarov", o dva dni neskôr je na programe pohronské derby pod Pustým hradom.

Papierovo najťažší los má z tohto tria asi Zvolen, ktorý okrem odvekého rivala čaká von Poprad, Trenčín a Nitra, doma "bryndziari" privítajú MAC Budapešť a MsHK Žilina. Banskobystričania okrem spomínaných duelov cestujú na všeobecne neobľúbený ľad Miškolca, doma hrajú proti Detve, Novým Zámkom a Popradu. Košice sa zas predstavia s Trenčínom, MAC, Nitrou, Žilinou a Liptovským Mikulášom.

Prečítajte si aj

Košarišťan sa chce odvďačiť rolbárom: Mal by som im kúpiť fľašu

Štvrtý Poprad stráca na vedúci HKM desať bodov, ten by už karty pri prvej pozícii nemal zamiešať. Náš tip na víťaza základnej časti je HKM Zvolen.

Ako dopadne boj o prvú šestku a štyri miesta do kvalifikácie play-off?

Nemenej zaujímavá bitka to bude aj v nižších poschodiach tabuľky. Aj keď štvrtý Poprad a piata Nitra ešte oficiálne nemajú isté postavenie medzi elitou, tak sa všeobecne očakáva, že ich trinásť a jedenásťbodové náskoky pred siedmym Miškolcom budú stačiť. DVTK má momentálne na konte 81 bodov, šieste MHC Nové Zámky 88, takže tu sa ešte z pohľadu maďarského tímu bude dať niečo urobiť. Vzájomný zápas majú na programe tieto tímy už v piatok (15.2.) na ľade nováčika súťaže.

Prečítajte si aj

Nútená zmena vykonaná: Títo hráči nahradia Špirka s Lamperom

Karty chce zamiešať aj trenčianska Dukla. Tej aktuálny ročník nevychádza ideálne, hráči si začínajú uvedomovať, že reálne môžu hrať kvalifikačnú sériu na tri víťazstvá. Zverenci Petra Oremusa majú 80 bodov a sú na ôsmom mieste, pričom sa v záverečných dvoch kolách stretnú s Miškolcom aj Novými Zámkami. To bude záver ako remeň.

Deviata Detva má 60 bodov, desiaty MAC Budapešť 58 a jedenásty MHK 32 Liptovský Mikuláš 52. Zverenci Antona Tomka budú musieť mať skvostný finiš, ak chcú postúpiť do kvalifikácie do play-off. Podľa nás si však Nové Zámky šieste miesto postrážia, Dukla Trenčín predbehne Miškolc na siedmom mieste a Detva s MAC si podelia deviatu a desiatu pozíciu.

Prečítajte si aj

Šťastie sa priklonilo na našu stranu, Chovan oklamal brankára známou fintou

Stane sa žilinský zázrak?

MsHK Žilina sa v lete nachádzal v obrovských finančných problémoch, klub takmer nezačal ročník, ale nakoniec sa všetko podarilo aj napriek nižším finančným prostriedkom vykryť a tím spod Dubňa sezónu odštartoval. Nachádza sa ale na poslednom mieste tabuľky so ziskom 45 bodov, na jedenásty Liptovský Mikuláš stráca sedem. Zatiaľ vyhral len deväťkrát v riadnom hracom čase a sedem výhier pridal v predĺžení či nájazdoch. V závere základnej časti čaká "vlkov" Trenčín, MAC Budapešť, Nitra, Liptovský Mikuláš, Košice a Zvolen. Podľa nášho portálu sa Žilina z poslednej priečky nezdvihne a zahrá si baráž s víťazom druhej najvyššej súťaže.

Prečítajte si aj

VIDEO Do Siene slávy IIHF vstúpia okrem Šatana a Pálffyho ďalšie legendy

Kto sa stane najproduktívnejším hráčom Tipsport ligy?

Podľa všetkého to bude boj medzi hráčmi Banskej Bystrice a Zvolena. V produktivite síce stále vedie Ladislav Nagy (34+27), ale ten by mal pre zranenia vynechať zvyšok základnej časti. Navyše sa na neho už dotiahol Éric Faille (21+40), ktorý tak má rovnaký počet 61 bodov, ako kapitán Košíc. Na treťom mieste je Michal Chovan s 59 bodmi (17+42), takže práve títo dvaja hráči by sa mali pobiť o celkové prvenstvo v produktivite. Štvrtý Róbert Lantoši z Nitry má 53 bodov (18+35). Podľa nás to bude kanadský útočník Faille.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články