Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci nepredviedli proti Bielorusku oslnivý výkon, ale výhru brali po krásnych nájazdoch

BRATISLAVA - Slovenskí hokejisti zvíťazili vo štvrtok v úvodnom zápase turnaja Kaufland Cup 2019 nad Bieloruskom 2:1 po predĺžení. Hostia išli do vedenia po góle Michaila Stefanoviča z 37. minúty, v 57. minúte vyrovnal Radovan Puliš. V nájazdovom rozstrele napokon rozhodol Michal Chovan.
Zdroj: 31016
Zdieľajte:

Turnaj pokračuje v piatok stretnutím Bieloruska s Olympijským tímom Ruska (18.00 h), program Kaufland Cupu 2019 uzavrie súboj Slovenska s Olympijským tímom Ruska v sobotu o 16.00 h.

Prečítajte si aj

VIDEO Do Siene slávy IIHF vstúpia okrem Šatana a Pálffyho ďalšie legendy

Slovensko - Bielorusko 2:1 pp a sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 58. Puliš (Hudáček, Mi. Chovan), rozhodujúci sn Mi. Chovan - 37. Stefanovič. Rozhodcovia: Stano, Štefik - Tvrdoň, Kacej, vylúčení: 2:5, na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 3705 divákov.

Slovensko: Košarišťan - Ma. Chovan, Sersen, Fehérváry, Čerešňák, Koch, Rosandič, Čajkovský, Štajnoch - Lantoši, Špirko, Bondra - Paulovič, Sukeľ, Mi. Chovan - Lamper, Kytnár, Liška - Buček, Hudáček, Puliš

Bielorusko: Milčakov - Vorobej, Antonov, Kryskin, Choromando, Korobov, Jevenko, Znacharenko, Bokun - Stefanovič, Drozd, Parfejevec - Kislij, Remezov, Demkov - S. Maľavko, Belevič, A. Maľavko - Kogalev, Karaban, Litvinov

Slováci začali lepšie, prvú šancu mal po pár sekundách Paulovič, z pravej strany však nemieril presne. Zverenci Craiga Ramsayho hrali jednoducho s rýchlym prechodom do útočného pásma, ale strelecká aktivita nebola na želanej úrovni. V piatej minúte po chybe Čajkovského pálil sám pred Košarišťanom Litvinov, ale slovenský brankár jeho pokus vykryl. Súboj oboch protagonistov sa zopakoval aj v 12. minúte, opäť z neho vyšiel víťazne Košarišťan. Úspešný bol aj pri ďalšej šanci hostí, veľkú šancu zmaril Parfejevcovi. Na opačnej strane neuspel Sukeľ, diváci v prvej tretine gól nevideli.

Prečítajte si aj

VIDEO Versteeg bude hrať na severe Európy, dohodol sa so švédskym majstrom

V úvode druhého dejstva mali Slováci možnosť prvej presilovky v zápase, vypracovali si veľký tlak, ale gól sa im streliť nepodarilo. Po jej skončení dvakrát nebezpečne pálil od modrej čiary Martin Chovan, ale ani jeho pokusy neskončili v sieti. V polovici tretiny musel odstúpiť z hry zranený Lamper, tréneri tak museli zamiešať zostavou. Strelecká prevaha bola naďalej na strane Slovenska, ale ďalšie ich šance neprišli. Naopak, Bielorusi sa v 37. minúte dostali do prečíslenia a Stefanovič otvoril skóre, keď dorazil svoju strelu.

Na začiatku tretej tretiny Slováci zvýšili snahu, od úvodu sa usadili v útočnom pásme, následne si po faule Bielorusov zahrali aj presilovku. Strela Pauloviča z ľavej strany však minula cieľ. Aktivita Ramsayho zverencov pokračovala, gólovo sa však presadil až dve minúty pred koncom Puliš.

Prečítajte si aj

Prišiel spasiť mesto anjelov, Kovaľčuk však bude čoskoro asi vymenený

V predĺžení mal najväčšiu šancu Vorobej, keď opečiatkoval pravú žrď. V nájazdovom rozstrele napokon rozhodol Michal Chovan.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články