Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Majster sveta na hokej nemyslí, ale podniká, výstroj si požičal od troch brankárov

BANSKÁ BYSTRICA - Aktuálne už 44-ročný bývalý brankár Miroslav Šimonovič sa po dlhom čase postavil na ľad v rámci súboja legiend na Winter Classic.
Zdroj: 30963
Zdieľajte:

Majster sveta z roku 2002 si dokonca na podujatie musel požičať výstroj, pretože svoju už nemá: "Mal som toho dosť. Od troch rôznych chlapcov som mal požičanú výstroj, lebo ja už nemám nič. A v poslednej tretine to tak aj vyzeralo, odišiel som trocha kondične," povedal. Ostala mu len legendárna "hašekovská" maska: "Áno, to je jediné, čo mi teraz z toho všetkého asi ostalo," usmieval sa Šimonovič.

Prečítajte si aj

VIDEO Kopecký hokejové dvere nezavrel, v prípade návratu by hral iba za jeden tím

Na hokej v posledných rokoch a mesiacoch vôbec nemyslí: "Podnikám, tam sa koncentruje všetka moja pozornosť," hovorí: "Hokej mi vôbec nechýba. A chytanie už vôbec nie. Chcel by som však trénovať deti, to by mi robilo radosť, na to by som sa tešil. Obliekať si však výstroj, to už naozaj nie," povedal.

Šimonovič počas kariéry pôsobil takmer výlučne, len štyrikrát nastúpil za Plzeň v Česku. Najviac času strávil v Poprade, ale chytal aj za Žilinu, Banskú Bystricu a Košice, s ktorými získal svoj jediný titul. Na MS bol okrem roku 2002 ešte dvakrát, ako trojka sa dostal aj do nominácie na ZOH 1998.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, sport.sk

Diskusia

Podobné články