Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mladý Martin Kupec skončil s hokejom, majster mal záujem o troch slovenských obrancov

BANSKÁ BYSTRICA - Prestupové obdobie sa odbitím polnoci z 31.1.2019 na 1.2.2019 skončilo. Športový manažér Július Koval vysvetlil pre klubovú stránku posledné kroky HC ´05 iClinic Banská Bystrica, ktoré obmedzil deadline už na konci januára.
Zdroj: 11804
Zdieľajte:

Prioritou bol deviaty obranca, aby mužstvo išlo do záveru základnej časti a play-off s dostatočne širokým kádrom. Pôvodne ním mal byť mladý Martin Kupec: „Do záveru ročníka a aj do ďalšej sezóny sme počítali s našim hráčom Martinom Kupcom, ktorý sa mal po MSJ v Kanade pripojiť k mužstvu. Martin nám po návrate z MSJ oznámil, že končí s aktívnou kariérou. Táto informácia bola pre nás veľmi prekvapujúca. V nasledujúcich dvoch týždňoch po návrate sme mu nechali čas na rozmyslenie. Trikrát som mu volal, stretol sa osobne aj riaditeľom klubu Michalom Longauerom. Vždy odprezentoval svoj názor, že nechce pokračovať s hokejom, čo nás veľmi mrzí, pretože sme v ňom videli potenciál. Verím však, že si to do budúcej sezóny rozmyslí,“ povedal Koval pre hc05.sk.

Prečítajte si aj

TOP 5 zmien v Tipsport lige počas posledných dní prestupového obdobia

Klub preto musel na vzniknutú situáciu reagovať: „Mali sme rozpracovaným troch slovenských obrancov, ktorých menovať zbytočne nejdem. V podstate môžem povedať, že bohužiaľ ani jeden nevyšiel. Museli sme preto promptne reagovať a ako deviateho obrancu podpísať Ryana Glenna, aby sme mali dostatočnú hĺbku v defenzíve. Ryan je skúsený obranca, má za sebou veľa zápasov v kvalitných súťažiach v Európe aj Amerike,“ povedal Július Koval.

38-ročný Kanaďan prichádza s veľkou chuťou po hokeji a túži byť nápomocný pre klub v akejkoľvek pozícii: „Komunikoval som s ním a vysvetlil som mu, že prichádza do mužstva ako deviaty obranca na ucelenie defenzívnych rád. Prijal to veľmi dobre. Je si vedomý svojej pozície, pre ktorú sem prišiel a je ochotný tvrdo pracovať a pomôcť nášmu klubu v spoločný cieľ,“ dodal športový manažér Július Koval.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami posledné hodiny prestupového obdobia v Tipsport lige
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc05.sk

Diskusia

Podobné články