Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mitchella čaká piate Winter Classic, Fraser si zahral pred stotisíc ľuďmi aj v daždi

ZVOLEN - Už v nedeľu sa predstavia proti sebe v rámci Winter Classic HC ´05 iClinic Banská Bystrica proti HKM Zvolen. V drese hostí nastúpia zámorskí hráči s bohatými skúsenosťami z takýchto podujatí.
Zdroj: 30777
Zdieľajte:

Kanadský útočník Garrett Mitchell si Winter Classic zahral už štyrikrát v kariére: "Prvý bol v juniorke. Calgary hralo proti Montrealu, nazvali to Heritage Classic. S tímom Regina Pats sme hrali zápas deň po nich proti Calgary Hitmen. V AHL som si potom s Hershey zahral najväčší Winter Classic v histórii ligy, na zápase bolo 46-tisíc ľudí. Hralo sa vo Philadelphii na bejzbalovom štadióne. Ďalší sme hrali doma v Hershey, tam bolo asi 17-tisíc ľudí. Štvrtý bol tiež s Hershey, minulú sezónu. No a teraz to bude piatykrát," povedal pre oficiálnu stránku klubu.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami posledné hodiny prestupového obdobia v Tipsport lige

Obranca Mark Fraser zas štartoval v NHL v drese Toronta Maple Leafs proti Detroitu Red Wings, kedy bolo na štadióne viac ako stotisíc divákov: "Bolo to v sezóne 2013/2014, zápas bol na Nový rok. Hrali sme na štadióne amerického futbalu University of Michigan, na ktorom bolo vyše 100-tisíc ľudí, takže to bolo naozaj špeciálne. Doteraz je to najvyššia návšteva zápasu NHL v histórii. Navyše išlo o súboj tímov z Original six, čo je taktiež vždy zaujímavé. Bola veľká zima a snežilo, podmienky boli naozaj zlé, ale dokázali sme vyhrať po nájazdoch. Myslím, že počas prvej prestávky sa na štadióne minula všetka horúca čokoláda," spomínal 32-ročný zadák.

Dlhoročný hráč najlepšej ligy sveta si duel pod otvoreným nebom zahral aj v AHL: "Áno, za Bakersfield pred dvomi rokmi. To bolo celkom bláznivé, pretože sa hralo v Kalifornii a pršalo. Bol to jeden z najšialenejších zápasov, aký som hral. Začiatok sa stále posúval, až sme nakoniec povedali: Poďme to teda odohrať v daždi. Každý vie, že keď prší, puk na ľade viazne a nekĺže sa. Chcete vystreliť a puk prejde 1-2 metre vo vode. Bola to skôr taká paródia na zápas, veľa sme sa nasmiali. Viem, že dážď možno hrozí aj nám v nedeľu, ale dúfam, že všetko bude dobré," dúfa Fraser.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie naprieč celou Európou

Obaja sa už tešia na to nedeľné v Banskej Bystrici: "Či by sa hralo u nás, alebo u nich, je to súboj dvoch top tímov ligy, ktoré budú bojovať o výhru v základnej časti. Takže okrem toho, že ide o Winter Classic, bude zápas dôležitý aj v tomto smere," myslí si Mitchell.

"Veľmi sa teším. Teším sa na štadión, fanúšikov a atmosféru. Dúfam, že počasie nám vyjde, pretože ide o naozaj dôležitý zápas na čele tabuľky. Bola by škoda, keby počasie, alebo zlý ľad pokazili takýto súboj dvoch top tímov. Stať sa to však môže a obidva tímy sa s tým budú musieť vyrovnať, podmienky budeme mať rovnaké. Ale naozaj sa teším a viem, že medzi tímami je veľká rivalita. Všetci sme si kedysi zahrali vonku, na zamrznutom jazere alebo potoku, ale nikdy nie súťažný zápas, preto to bude veľká zábava. Budeme hrať rovnakú hru, ale v iných podmienkach a inom prostredí," doplnil Marek Fraser.

Prečítajte si aj

Duel slovenských legiend aj derby Bystrice so Zvolenom: Sleduj NAŽIVO atraktívne súboje Winter Classic!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmzvolen.sk

Diskusia

Podobné články