Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bol to pre mňa špeciálny zápas, na rozcvičke som sa bál, aby som si nepomýlil striedačky, smeje sa Klein

ZVOLEN - Na zvolenskom ľade, ktorý v tejto sezóne v 1. ST. Nicholaus lige využívajú na svoje domáce zápasy aj hokejisti Prešova, sa v poslednom kole základnej časti odohralo stretnutie medzi Prešovom a Trnavou.
Zdroj: 30427
Zdieľajte:

V súboji dvoch tímov zo spodnej polovice tabuľky sa lepšie darilo hosťom z Trnavy, ktorí zvíťazili 4:2. Prvé dve tretiny mali viac z hry práve hokejisti Trnavy, ktorí si za 40 minút vypracovali náskok 4:0. Do poslednej dvadsaťminútovky, akoby nastúpili iné mužstvá a obraz hry sa úplne zmenil. Prešov však už zo svojej prevahy dokázal vyťažiť len dva góly, zásluhou Hrabčáka a Luptáka. Tento zápas mal špeciálnu príchuť pre obrancu Trnavy a odchovanca zvolenského hokeja Andreja Kleina.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige

"Myslím si, že to bol obojstranne kvalitný zápas. Prvé dve tretiny sme hrali to, čo sme chceli a podržal nás aj brankár. Veľmi nás mrzí náš výkon v poslednej tretine, kedy sme úplne vybuchli a súper nás prestrieľal. To sa nám nesmie stávať, lebo ľahko môžeme stratiť vyhratý zápas. Musíme sa tomu vyvarovať najmä teraz, keď nás čaká playout," hodnotil zápas mladý obranca.

Andrej Klein zažil v tomto zápase návrat domov, keďže sa hralo na zvolenskom zimnom štadióne, tento ľad dôkladne pozná. "Bolo to pre mňa veľmi špeciálne, pretože prvýkrát som tu bol v tíme hostí. Na rozcvičke som sa bál, aby som si nepomýlil striedačky," hovorí s úsmevom Klein.

Prečítajte si aj

Koho potrebujú kluby Tipsport ligy získať do konca prestupového obdobia?

To, že hráč s dobrým prehľadom na ľade je tu doma cítil aj počas zápasu, pretože ho z tribúny sledovali rodičia aj kamaráti. "O zvýšenej motivácii by som nehovoril, pretože ja sa snažím odohrať každý zapas na sto percent. Vždy musím podať, čo najlepší výkon, aby som pomohol svojmu mužstvu. V tíme Prešova je niekoľko mojích bývalých spoluhráčov, takže ten stres bol trošku väčší. Pred zápasom ma viacerí poklepkávali po pleci, že sa im nepáči tento dres, ale samozrejme všetko to bolo myslené zo srandy," vysvetlil špecifickosť zápasu.

Zvolenčan Andrej Klein nastúpil v prvej obrannej dvojici, takže si na známom ľade zahral do sýtosti. "Ja som oficiálne prvýkrát celú sezónu medzi mužmi, takže sa na priestor, ktorý dostávam nemôžem vôbec sťažovať. Niektorí hráči v našom tíme chodia do práce alebo študujú, takže nie vždy sa každému dá ísť na zápas. Zostava sa preto mení častejšie, povedal Klein.

Prečítajte si aj

VIDEO Detvianski Kanaďania: Hackett a tí ďalší...

Najväčší rozdiel medzi mužským a juniorským hokejom vidí v rozmýšľaní. "Myslím si, že v mužskom hokeji sa najmä viac rozmýšľa. Keď v ňom ukážete, že hokejové myslenie ešte nemáte na takej vysokej úrovni, tak vyspelé mužstvá vás rýchlo a pomerne jednoducho prehrajú," zakončil Andrej Klein.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články