Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na obed štartoval auto, večer hral zápas: Ani neviem, ako som sa v Banskej Bystrici ocitol

BANSKÁ BYSTRICA - Na sekundu presne počas piatkového obeda ohlásili HC ´05 iClinic Banská Bystrica a HC Košice výmenu Dávida Šoltésa za Jána Sýkoru.
Zdroj: 30874
Zdieľajte:

V tom čase 23-ročný Šoltés len hľadal kľúče od auta vo vreckách a mieril na výpadovku smer Prešov, aby sa čo najrýchlejšie dostal do Banskej Bystrice. O 17:30 už mal stáť na ľade v stretnutí proti Dukle Trenčín: "Len doobeda som sa dozvedel, že idem do Banskej Bystrice, takže je to pre mňa niečo nové. Ani neviem, ako som sa tu ocitol. Ráno som prišiel do Steel arény a povedali mi, že mám nastúpiť už večer v Banskej Bystrici. Malo to rýchly spád, o dvanástej na obed som sadol za volant, poponáhľal som sa, keďže mi volali z Bystrice, aby som už hral večer proti Dukle," vysvetlil šikovný útočník celý priebeh. V šatni dostal miesto práve po Jánovi Sýkorovi, hneď vedľa brankárov.

Prečítajte si aj

Florbalista Radjenovic debutoval na slovenských klziskách: Do Trenčína som prišiel naslepo, hovorí

Košický rodák ostal zaskočený, čas na rozmýšľanie nad inými vecami ako cestou a zápasom nemal: "Prekvapilo ma to, nečakal som to, ale som rád, že som tu. Chcel by som podávať stabilné výkony, hrať na sto percent a uvidím, čo to prinesie," tvrdí bronzový medailista z MSJ 2015.

Do samotného zápasu proti Trenčínu naskočil skvele, už v prvej tretine mal dve šance. Dobre korčuľoval a hýrivým pohybom zamestnával defenzívu vicemajstra: "Mal som niekoľko šancí, nakoniec som rád, že sme získali dva body. Po dlhšom čase som nastúpil do zápasu, takže som cítil trochu nohy, ale postupne sa to zlepšilo a som rád, že sme vyhrali. Bol to dobrý, rýchly zápas, Trenčín hral veľmi dobre, my sme však boli lepší. Ak takto budeme hrať aj naďalej, bude to iba lepšie a lepšie. So spoluhráčmi sa mi hralo super, i keď to bol iba prvý zápas," vyjadril sa Dávid Šoltés na margo stretnutia.

Prečítajte si aj

Hossa hrať nemôže, nedostal zelenú z Ameriky: Najdôležitejšie bude nespadnúť zo strechy, hovorí
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články