Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Florbalista Radjenovic debutoval na slovenských klziskách: Do Trenčína som prišiel naslepo, hovorí

BANSKÁ BYSTRICA - Debut v drese Dukly Trenčín si v piatkovom stretnutí odkrútil kanadský center Andrew Radjenovic.
Zdroj: 30873
Zdieľajte:

27-ročný hokejista však nezabránil prehre svojho tímu na ľade HC ´05 iClinic Banská Bystrica, o ktorej dvomi gólmi rozhodol iný Kanaďan a síce Brock Higgs: "Cítil som sa veľmi dobre. Musím si však zvyknúť na nový štýl, navyše som veľa cestoval, takže potrebujem ešte kus času. Bolo to viac fyzické, ako som čakal. Celkovo bolo stretnutie rýchle a dobré. Verím, že sa budem postupom času zlepšovať," opísal exkluzívne pre náš portál svoje prvotné pozápasové pocity.

Prečítajte si aj

Hossa hrať nemôže, nedostal zelenú z Ameriky: Najdôležitejšie bude nespadnúť zo strechy, hovorí

Do Trenčína prichádza s jasnými cieľmi: "Chcem pomáhať tímu v defenzíve aj ofenzíve. Tréneri mi hovorili, že chcú, aby som hral ofenzíve," prezrádza rodák z Hamiltonu, ktorý toho o mužstve či lige nevedel dokopy nič: "Hovoril som s Brankom Radivojevičom, ale nepoznal som nikoho, kým som prišiel. Ani som sa s nikým nerozprával, išiel som naslepo. Zatiaľ som nemal čas spoznať mesto, no dúfam, že to čoskoro zmením," pokračuje Radjenovic.

Na "starom kontinente" však premiérovo nie je: "Som v Európe druhýkrát. Prvýkrát som bol vo Švédsku s národným tímom Kanady vo florbale," prekvapil: "Som v reprezentácii, vo Švédsku som hral v roku 2014 na MS vo Gothenburgu. Florbal hrávam od šiestich rokov, no v Kanade nie je nejako populárny. Na druhej strane, postupne sa to zlepšuje. Je to skvelý šport, ale rozšírený je hlavne vo Fínsku a Švédsku," dodal Andrew Radjenovic v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články