Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Za HC ´05 iClinic Banská Bystrica hralo už sedem účastníkov bronzových MSJ 2015

BANSKÁ BYSTRICA - Príchodom Dávida Šoltésa do HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa zvýšil počet hráčov z úspešného ročníka 1995, ktorý na MSJ 2015 získal bronzové medaile, v tomto tíme spod Urpína.
Zdroj: 3349
Zdieľajte:

Nezávisle od seba za "baranov" nastúpilo už šesť hokejistov, Dávid Šoltés bude siedmy. V čase spomínaných MSJ patrili Banskej Bystrici dvaja obrancovia. Mislav Rosandič rozhodol súboj o tretie miesto krásnym zakončením proti Švédsku. Pod Urpínom získal titul, teraz je oporou Hradca Králové.

Prečítajte si aj

Zedník odštartoval slovenskú púť v zápasoch NHL pod holým nebom dvomi gólmi, doma chce víťazstvo baranov

Dominik Jendroľ sa nikdy do zostavy áčka HC ´05 výraznejšie nepresadil, aktuálne zarezáva v Detve, kde ho "preslávilo" video úderu hlavou do obrazovky. Na MSJ odohral sedem duelov, bez bodu.

V tejto sezóne si za banskobystrický tím v rámci krátkeho dvojzápasového hosťovania zahral aj Patrik Bačík, kmeňový hráč Slovana Bratislava. V sezóne 2017/18 zas krátko na strednom Slovensku pôsobil brankár Daniel Gibl, no na súťažné stretnutie nenastúpil, štartoval len raz v príprave.

Prečítajte si aj

Winter Classic sa blíži, prinášame všetko podstatné k jeho začiatku

V sezónach 2016/17 a 2017/18 strávil Pavol Skalický čas v Slovane Bratislava až do konca prestupového obdobia, potom zamieril pred play-off pod Urpín, čo mu prinieslo dva majstrovské tituly. Aktuálne je hráčom Mladej Boleslavy. Predposledným do partie je Michal Kabáč. Rodák z Trstenej prišiel do Banskej Bystrice počas minulej sezóny z Liptovského Mikuláša, získal tak jeden titul.

Spoločne s Dávidom Šoltésom budú aktuálne dvomi členmi úspešného výberu do 20 rokov z MSJ 2015, ktorí patria do tímu Dana Cemana.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Nezávisle od seba si z tohto 23-členného výberu zahral väčší počet hokejistov len za HC Košice. Bolo ich osem. Ak rátame áčko aj juniorský tím, tak to sú Dávid Okoličányi, Erik Černák, Christián Jaroš, Branislav Pavúk, Radovan Bondra, Patrik Koyš, Dávid Šoltés a Pavol Skalický. Za Slovan zas nastúpili siedmi - Denis Godla, Patrik Bačík, Mislav Rosandič, Pavol Skalický, Matúš Sukeľ, Samuel Petráš a Martin Réway.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články