Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zedník odštartoval slovenskú púť v zápasoch NHL pod holým nebom dvomi gólmi, doma chce víťazstvo baranov

BANSKÁ BYSTRICA - Richard Zedník sa stal prvým slovenským hráčom, ktorý si zahral v NHL zápas pod holým nebom a dokonca v ňom strelil až dva góly.
Zdroj: 17075
Zdieľajte:

Heritage Classic sa hral 22. novembra 2003. Domáci Edmonton Oilers hostil Montreal Canadiens. Bol to vôbec prvý duel NHL pod holým nebom. Zhruba 57 tisíc divákov videlo aj dva góly Richarda Zedníka, ktoré pomohli k výhre "Habs" 4:3. Slovenský útočník bol vyhlásený treťou hviezdou stretnutia.

Prečítajte si aj

Winter Classic sa blíži, prinášame všetko podstatné k jeho začiatku

"Tento zápas odštartoval celú tú sériu stretnutí pod holým nebom v NHL, divákom sa to páčilo, ligu to zviditeľnilo. Odvtedy sa to robí každý rok. Ja na to spomínam veľmi rád. Nevedeli sme, do čoho ideme. Hovorilo sa, že ak bude nejakých mínus päť alebo šesť stupňov, tak sa to zruší, ale nakoniec bolo mínus dvadsať a prišlo nejakých päťdesiat tisíc divákov, čiže to bolo ťažko zrušiť. Odohrali sme to, bol to zážitok, vyhrali sme a dal som dva góly. Na góly si spomínam. Jeden spred brány, dostal sa ku mne odrazený puk a vystrelil som ponad betón. Pred druhým som vypichol puk, išiel som sám na bránu a spravil som blafák," spomínal v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk Zedník, ktorý si nenechal ujsť ani ďalšie stretnutia Winter Classic.

"Samozrejme, sledoval som väčšinu tých ďalších, tieto posledné už veľmi nie. Keď som však ešte hral NHL, tak som to vždy pozeral," pokračoval rodák z Banskej Bystrice. Veľmi sa teší už na zápolenia v rodnom meste: "Som v očakávaní, ako to celé dopadne. Je to prvý zápas pod holým na Slovensku. Som rád, že to už je aj tu, pretože v Európe sa to chytilo a je to takmer všade. U nás to bola len otázka času. Som rád, že sa niečo také uskutoční. Je to dobré pre divákov aj samotnú ligu. Máme sa na čo tešiť."

Zároveň je spokojný aj s výberom súperov. Okrem toho, že to bude derby, tak sa stretnú prvé dva celky tabuľky: "Obom tímom sa darí, je to derby. Vyšlo to super, stretnú sa jedni z najlepších tímov v Tipsport lige," tvrdí a dodáva, že na jeho favorita sme sa pýtali zbytočne: "O favoritovi sa nemusíme ani rozprávať, ale Zvolen má vynikajúce mužstvo a hrá výborne, takže to bude ako každé derby," doplnil.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Očakávania od seba samého nehrotí, možno ale zahviezdi v jednej z disciplín: "Dva roky som nebol na ľade, teraz som začal trochu korčuľovať. Skúšal som streľbu na terče, tie mi vyšli, trafil som štyri zo štyroch striel," dodal Richard Zedník v rozhovore pre náš portál.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články