Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Winter Classic sa blíži, prinášame všetko podstatné k jeho začiatku

BANSKÁ BYSTRICA - Aréna je už takmer hotová • MHD bude zadarmo • Hokejové legendy sa tešia na výnimočný víkend • Podujatie bude mať i charitatívny podtón.
Zdroj: 30013
Zdieľajte:

Banská Bystrica (25. január 2019) – Dlhoočakávané športové podujatie pod otvoreným nebom sa blíži. Práce na štadióne VŠC Dukla pomaly finišujú a organizátori Kaufland Winter Classic Games 2019 môžu týždeň pred štartom jedinečnej akcie hovoriť o spokojnosti. Navyše, ostrú prípravu na na Súboj legiend a originálne súťaže zručností zahájili na víkendovom sústredení v meste pod Urpínom už aj hokejové hviezdy.

Prečítajte si aj

VIDEO Slovenský bronzový medailista z MSJ mieri prvýkrát do zahraničia

Aréna na Kaufland Winter Classic Games 2019 rastie zo dňa na deň ako z vody, práce na štadióne VŠC Dukla v Banskej Bystrici prebiehajú podľa vopred stanoveného plánu. Pripravená je už ľadová plocha a okolo nej sa vynímajú mantinely. Postavená je tiež mobilná tribúna pre 2 500 divákov a veža pre potreby televízie. „Chcel by som sa verejne poďakovať úplne všetkým, ktorí sú súčasťou tohto veľkolepého projektu. Takú bezmedznú snahu pomôcť v každej situácii som ešte nezažil. Táto akcia bude nielen reklamou na hokej, ale aj na to, aký výnimočný projekt dokážeme v našich podmienkach uskutočniť. Kaufland Winter Classic Games 2019 je vizitkou skvelých ľudí na Slovenku,“ povedal riaditeľ Tipsport Ligy Richard Lintner.

K dnešnému dňu je stav predaja vstupeniek na nedeľné pohronské derby HC ‘05 iClinic Banská Bystrica vs. HKM Zvolen na úrovni 95 percent a na sobotný Súboj legiend, ktorý je spojený aj s jedinečnými súťažami zručností, na úrovni 65 percent. „Rád by som upozornil na fakt, že do predaja sme najnovšie uvoľnili vstupenky na sobotný Súboj legiend. Konkrétne ide o lístky na krytú tribúnu – sektor L, ku ktorej sme navyše pridali ďalšiu veľkoplošnú obrazovku. Fanúšikom tak ponúkne omnoho kvalitnejší športový zážitok. V prípade sneženia aj väčší komfort, keďže nad ich hlavami je strecha tribúny,“ prezradil Lintner.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Na fanúšikov bude dohliadať takmer 30 kamier

Počas Kaufland Winter Classic Games 2019 bude mestská hromadná doprava v Banskej Bystrici premávať pre držiteľov platných vstupeniek na toto podujatie úplne zadarmo. Konkrétne dve hodiny pred začiatkom i po skončení sobotného a nedeľného duelu. Navyše, jednotlivé spoje MHD budú posilnené. „Aj preto apelujeme na všetkých fanúšikov, ktorí plánujú na štadión VŠC Dukla zavítať, aby využili prostriedky verejnej dopravy. Parkovisko v blízkosti štadióna na Hutnej ulici bude uzatvorené a nebude sa dať na ňom počas akcie parkovať. Navyše, spomenutá ulica bude od 31. januára (štvrtok) až do 4. februára (pondelok) úplne uzatvorená a označená prenosným dopravným značením. Pre všetkých tých, ktorí sa predsa len rozhodnú cestovať autom, odporúčame využiť odstavné parkoviská v okolí štadióna a ďalšie parkovacie plochy v samotnom meste,“ informoval mediálny manažér Kaufland Winter Classic Games 2019 Jakub Takáč.

Štadión VŠC Dukla v Banskej Bystrici sa bude počas stretnutí pod holým nebom otvárať pre návštevníkov hodinu pred zápasom. Vstup do areáluje zakázaný s predmetmi (jedlo, PET fľaše, sklo, termosky, fotoaparáty, zbrane, pyrotechnika), ktoré sa budú kontrolovať pri bezpečnostných prehliadkach. „K dispozícii máme približne 30 kamier, ktorými budeme dohliadať na bezpečnosť divákov. V prípade akéhokoľvek narušenia akcie môže pristihnutá osoba dostať zákaz navštevovať športové podujatia až na päť rokov,“ dodal Takáč.

Prečítajte si aj

Slovák má nový klub, mieri k ašpirantovi na titul v Tipsport lige

Lašák nechce napáchať škodu

Na Kaufland Winter Classic Games 2019 sa už tešia aj nezabudnuteľné postavy slovenského hokeja, ktoré dnes predpoludním zahájili sústredenie v Banskej Bystrici. Počas víkendového programu ich okrem tréningov čaká aj „vizita“ arény na štadióne VŠC Dukla, kde si vyskúšajú, ako budú prebiehať súťaže zručností. Zúčastniť sa plánujú aj charitatívneho pokrového turnaja, návštevy detského onkologického oddelenia v miestnej nemocnici a burzy hokejových kartičiek. „Tým, že absolvujeme tréningy len potvrdzujeme, že sobotnú exhibíciu berieme úplne vážne. Niektoré disciplíny budú dosť náročné, preto si ich musíme dobre natrénovať,“ zhrnul Richard Zedník, ktorý už v priebehu tohto týždňa strieľal puky zo strechy najvyššieho hotela v meste. „Veľmi sa teším zo skutočnosti, že práve táto akcia sa organizuje v Banskej Bystrici. Pozitívne vnímam fakt, že projektom Kaufland Winter Classic Games 2019 žije už niekoľko týždňov celý náš región. Nedeľné pohronské derby bude skvelým vyvrcholením blížiaceho sa víkendu,“ nadviazal Michal Handzuš. „Aj napriek tomu, že nemôžem aktívne korčuľovať, som veľmi rád, že mi bola pridelená najťažšia disciplína – streľba zo strechy. Budem sa preto snažiť čo najviac napomôcť môjmu tímu k víťazstvu,“ skonštatoval Marián Hossa. „Sobotnú exhibíciu navyše umocní fakt, že každý jeden gól víťazného tímu podporí Nadáciu Kvapka nádeje čiastkou 100 eur. Budeme sa snažiť nastrieľať čo najviac gólov a, samozrejme, vyhrať. Aj preto očakávam značné emócie a napätie,“ povedal na margo Súboja legiend Rastislav Pavlikovský. „Brankári sú v exhibíciách vždy v ťažšej situácii, ale ja som na to zvyknutý a veľmi sa teším. Viem, že budem súťažiť aj v streľbe ponad zaparkované automobily značky Škoda. Dúfam, že aj v tejto disciplíne uspejem a neurobím žiadnu škodu,“ pousmial sa Ján Lašák.

Kaufland Winter Classic Games 2019 je rozložený do dvoch dní. V sobotu 2. februára od 16.00 hod. bude k videniu Súboj legiend a originálne súťaže zručností, absolútnym vyvrcholením podujatia bude v nedeľu 3. februára od 14.00 hod. oficiálny zápas Tipsport Ligy HC ‘05 iClinic Banská Bystrica vs. HKM Zvolen. „Pred niekoľkými rokmi by ma ani vo sne nenapadlo, že by mohla Tipsport Liga niečo tak obrovské organizovať. Okrem mňa sa na výnimočný víkend tešia aj moji synovia. Bude to krásna reklama na hokej,“ zamyslel sa Tomáš Kopecký. „Mám skúsenosti z podobných akcií v Severnej Amerike. Úspechom sú vždy nezabudnuteľné zážitky fanúšikov, ale aj nás hráčov. Som rád, že sa „Citrón“ inšpiroval aj z nášho Stadium Series 2018 v Annapolis, kde sme použili podobný formát zápasov legiend a ostrého ligového duelu,“ dodal Peter Bondra.

Prečítajte si aj

Jediný baran, ktorý sa zúčastní oboch zápasov Winter Classic: Ak má snežiť alebo fúkať, tak na bránu Zvolena

Kapacita hľadiska štadióna VŠC Dukla v Banskej Bystrici je dovedna 7 500 miest. K lístkom sa dostanú fanúšikovia prostredníctvom oficiálnych predajcov, spoločností Ticketportal a Predpredaj.sk. Dostupné sú za jednotnú cenu 18 eur na deň. Nárok na 50 percentnú zľavu na zápas „Súboj legiend“ majú študenti stredných i vysokých škôl po zadaní špeciálneho kódu „STUDENT“ a zdravotne ťažko postihnuté osoby, ktoré sa pri vstupe musia preukázať platným preukazom ZŤP.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Tipsport liga/ tlačová správa

Diskusia

Podobné články