Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jednoznačným cieľom je play-off, slovenská liga ho prekvapila rýchlosťou

BUDAPEŠŤ - Počas rozbehnutej sezóny MAC Budapešť získal do svojich radov kanadského obrancu Johna Negrina, ktorý sa rýchlo udomácnil v zostave nováčika Tipsport ligy.
Zdroj: 30584
Zdieľajte:

29-ročný robustný zadák zatiaľ odohral sedemnásť stretnutí, v ktorých strelil tri góly a na rovnaký počet asistoval. Aj on chce pomôcť mužstvu z aktuálne jedenástej priečky postúpiť do play-off: "Máme pred sebou ešte dosť času, do konca základnej časti ostáva mnoho zápasov, takže chceme s aktuálnym postavením v tabuľke niečo urobiť. Sústredíme sa na to, aby sme vybojovali play-off," verí rodák z West Vancouver.

Prečítajte si aj

Buď zaplatím do kasy, alebo pozvem spoluhráčov na punč, smeje sa Faille

Do Budapešti dorazil v polovici novembera stále aktuálneho roku, hneď zapadol: "Hrám tu, pretože mám rád nové miesta, taktiež sa mi páči hokejový program, ktorý je v tomto mužstve nastavený. Sme výborná partia chalanov, držíme spolu na ľade aj mimo neho. Je skvelé, že tím ako MAC Budapešť je súčasťou takejto ligy," pochvaľuje si Negrin.

Počas kariéry trikrát nastúpil za Calgary Flames v NHL, väčšinu času seniorskej kariéry odohral v AHL. Minulý ročník bol jeho premiérový v Európe, zahral si za nórsky Lørenskog. Páči sa mu aj kvalita Tipsport ligy: "Slovenská liga je rýchla, týmto ma rozhodne prekvapila. Netýka sa to však len legionárov, Slováci sú taktiež veľmi dobrí. Je to veľká výzva, ako mužstvo musíme hrať vždy skvele," upozorňuje účastník MS do 18 rokov v roku 2007.

Prečítajte si aj

Lawson je v Kanade: Ak to bude možné, tak sa do Nitry vráti

Kluby nemali oddych ani počas Vianoc. Negrin hovorí, že hrať v tomto období má iný nádych: "Je to náročnejšie, ale obidva tímy sú vždy na rovnakej lodi. Nik sa preto nemôže vyhovárať," dodáva. MAC Budapešť medzi sviatkami prehral s Popradom aj Banskou Bystricou, doma však porazil Trenčín. Už druhýkrát v sezóne.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články