Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Buď zaplatím do kasy, alebo pozvem spoluhráčov na punč, smeje sa Faille

NITRA - Hrdinom šlágra kola medzi HK Nitra a HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa stal kanadský útočník Éric Faille, autor hattricku.
Zdroj: 25305
Zdieľajte:

Zámorský hokejista otvoril skóre v štvrtej minúte počas presilovky, v tretej tretine trafil parádne takmer od modrej do rohu brány a poslal svoj tím do vedenia 5:3. Všetko ukončil zásahom do prázdnej brány: "Je skvelý pocit, že som strelil hetrik. Trochu som mal strach hlavne pri poslednom góle, pretože puk mi skákal, ale dokázal som tú prázdnu bránu trafiť. Pri všetkých akciách to bola dobrá práca mojich spoluhráčov," vyzdvihol kolegov 28-ročný center či krídelník.

Prečítajte si aj

Spengler Cup spoznal finalistov: Kanada zabojuje o historický titul proti Godlovcom

Hlavne druhý zásah do vinkla stál za to: "Bol možno pekný, avšak Guillaume Asselin perfektne prešiel brankárovi popred výhľad, myslím si, že veľa nevidel. Aj so šťastím som trafil bránu, takže je to fajn," hovorí Faille, ktorý musí prispieť aj do klubovej kasy: "Mal by som zaplatiť 50 eur, toľko máme za hattrick. Alebo namiesto toho zoberiem kolo punču na námestí, ešte uvidíme," smeje sa.

Napriek výhre 6:3 to bol náročný duel: "Mali sme trochu horší štart, ale potom sme hru zlepšili. Dlho to bol boj, proti tomuto súperovi to tak je vždy. Začali sme však presne plniť herný plán a vyhrali sme."

Prečítajte si aj

Lawson je v Kanade: Ak to bude možné, tak sa do Nitry vráti

Kalendárny rok 2018 tak Banskobystričania uzavreli výhrou: "Budem rád, ak nový rok začneme tak, ako sme ten starý skončili. Rok 2018 nám priniesol titul, takže v roku 2019 by som to chcel zopakovať," zaželal si Faille.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články