Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 7 hráčov, ktorí nepôjdu na MSJ kvôli NHL

NEW YORK - Majstrovstvá sveta juniorov sa už tradične odohrajú na prelome rokov, tentoraz v kanadských mestách Vancouver a Victoria. Štartovať na nich môžu hráči narodení v roku 1999 a neskôr, no niekoľkí z nich už naplno zarezávajú v tímoch NHL, ktoré ich na toto podujatie nepustia.
Zdroj: 30340
Zdieľajte:

Nico Hischier (New Jersey Devils/Švajčiarsko)

Môže sa stať najlepším Švajčiarom histórie. Hischier ťahá už druhú sezónu v NHL, v tej minulej ako draftová jednotka roku 2017 naskočil ziskom 52 bodov v základnej časti (21+32) a zažil dobrý ročník. Teraz ho chce ešte vylepšiť, zatiaľ nastúpil 24-krát a zaknihoval 18 bodov (6+12). Stále má len devätnásť, ale MSJ si zahral už dvakrát a to ešte ako šestnásť a sedemnásťročný.

Prečítajte si aj

VIDEO Majster získal kanadského obrancu so skúsenosťami z KHL

Brady Tkachuk (Ottawa Senators/USA)

Legendárny Keith Tkachuk môže byť pyšný na svojich synov. Starší Matthew je treťou sezónou hviezdou Calgary Flames, mladší Brady sa stal tento rok štvorkou draftu a okamžite si vybojoval miesto v prvom tíme Ottawy Senators. V dvadsiatich stretnutiach získal 16 bodov (9+7). V minulej sezóne nastupoval v NCAA za Boston University, zahral si aj na MSJ (7 stretnutí - 9 bodov) a získal bronz. Rok predtým doviedol USA ako kapitán k zlatu na MS U18.

Miro Heiskanen (Dallas Stars/Fínsko)

Nastupujúca fínska generácia vyzerá naozaj úžasne aj vďaka tomuto 19-ročnému obrancovi, ktorý je výborný ako v ofenzíve, tak aj v defenzíve. Minulý rok si ho vybrali "hviezdy" z tretieho miesta, ale nechali ho ešte rozohrať sa v tamojšej Liige, kde za seniorský tím HIFK nastupuje už od sedemnástich rokov. V tejto sezóne prešiel do NHL a zaradil sa medzi opory Dallasu. V 30 dueloch pozbieral 15 bodov (5+10), pričom si iba štyrikrát sadol na trestnú lavicu.

Prečítajte si aj

VIDEO Hviezda Toronta dostala za zbytočný tvrdý faul stopku na dva zápasy

Filip Chytil (New York Rangers/Česko)

Ročník 2016/17 začal v juniorke Zlína, odtiaľ je to do NHL ďaleko. Česká kométa si ale cestu vytvorila priamo na Manhattan. Najskôr si Chytil chytil miesto v prvom tíme Zlína, potom ho v roku 2017 draftoval NY Rangers, aby si rovno vybojoval kontrakt v AHL a tam zaujal natoľko, že trvalo len rok, kým debutoval za slávnych "jazdcov". V tejto sezóne už má miesto v prvom tíme prakticky isté, zatiaľ patrí medzi ospevovaných mladíkov, no podľa všetkého v drese Česka na MSJ predsa len nastúpi, aj keď to isté ešte nie je.

Jesperi Kotkaniemi (Montreal Canadiens/Fínsko)

Prvý z trojice hokejistov, ktorí nakukli do NHL a sú narodení v roku 2000. Nové tisícročie nás podľa všetkého o hviezdy neukráti. Pri Kotkaniemim sa síce v lete dlho uvažovalo, kde začne sezónu, no nakoniec si ho Canadiens ako tretiu voľbu v drafte nechali rovno v prvom tíme a urobili dobre. Strelil tri góly a na dvanásť prihral, priemer pol bodu na stretnutie je slušný. Fíni stále veria, že Montreal zlomia a aj 18-ročný center na MSJ pôjde, aby doplnil ďalšiu tohtoročnú draftovú voľbu Habs z Fínska a síce Jesseho Ylönena.

Prečítajte si aj

VIDEO Hrozné správy pre fínsku hviezdu NHL: V tejto sezóne si už nezahrá!

Rasmus Dahlin (Buffalo Sabres/Švédsko)

Ódy na tohto "hocha" spievajú tréneri, fanúšikovia aj novinári už niekoľko rokov, pritom má stále iba osemnásť. Podľa očakávaní sa stal draftovou jednotkou a hneď naskočil do NHL. Okamžite sa zaradil k oporám obrodeného Buffala. Jeden z najhorších tímov posledných rokov teraz atakuje popredné pozície, pričom Dahlin k tomu prispieva výbornou hrou ako dopredu, tak aj dozadu. Priemer pol bodu na stretnutie je veľmi slušný. Zatiaľ bol v 30 dueloch vylúčený len päťkrát a získal 6 plusových bodov v +/-. O MSJ síce príde, avšak zahral si na nich v posledných dvoch rokoch, získal jedno striebro. V minulej sezóne už dokonca štartoval aj na ZOH v Pjongčangu.

Andrei Svečnikov (Carolina Hurricanes/Rusko)

Druhá voľba tohtoročného draftu rovno naskočila do najlepšej ligy sveta a mladý len 18-ročný Rus od začiatku naplňuje očakávania. Zatiaľ získal 13 kanadských bodov (6+7), čo je priemer zhruba pol bodu na stretnutie. Minulú sezónu strávil v OHL-ke, kde 52-krát nastúpil za Barrie Colts. Strelil 45 gólov a pridal 38 asistencií. Zahral si na MSJ, nezískal medailu, "len" päť bodov za asistencie. Bronz má z MSJ U18.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články