Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na Slovensko spomína v najlepšom, teraz si užíva život ako z kreslenej rozprávky v Japonsku

TOKIO - Ruský útočník Vjačeslav Trukhno na Slovensku zanechal majstrovskú stopu počas sezóny 2016/17, kedy bol členom historického titulu pre HC ´05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: 21001
Zdieľajte:

Rodák z Voskresensku neskôr odišiel do nórskeho Lørenskogu a pred štartom aktuálneho ročníka sa vydal na exotické angažmán do Ázijskej ligy, kde posilnil japonský tím Nippon Paper Cranes. Zaň zatiaľ strelil päť gólov a pridal pätnásť asistencií.

Prečítajte si aj

Slovan prehral deviaty zápas v rade, doma tesne podľahol Kazani

"Veľa som sa na Japonsko pred odchodom tam pýtal a mal som len pozitívne ohlasy. Kluby v tejto lige majú limit maximálne dvoch zahraničných hráčov, ale to sa netýka ruských hokejistov, keďže v lige hrá aj jeden ruský tím, takže je nás v celej súťaži dosť veľa," vysvetľuje Trukhno v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk: "Ázijská liga je lepšia, ako v minulosti. Samotná súťaž je na slušnej úrovni," bez okolkov zdôrazňuje.

Jeho tím je trojnásobným majstrom, avšak v minulej sezóne sa nedostal ani do play-off. Teraz by to malo byť iné. V tíme sa okrem Vjačeslava nachádza napríklad aj dlhoročný hráč KHL a bývalý kapitán Spartaku Moskva Maxim Potapov, či skúsený kanadský brankár s minulosťou v NHL alebo HKM Zvolen Drew MacIntyre.

Prečítajte si aj

Detva vybuchla v závere: Asi vieme hrať len dve tretiny, zamýšľal sa Gašpar

"Veľmi veľa sme sa s Drewom rozprávali o Slovensku. Obom sa nám tam páčilo, na tom sme sa rýchlo zhodli. Spoločne sledujeme naše bývalé tímy, dobre vieme o rivalite medzi nimi a často spomíname na zábavné momenty zo Slovenska," povedal pre náš web 31-ročný Rus.

Ázijská liga je samozrejme považovaná za veľkú hokejovú exotiku, vďaka svojej extravagantnosti s tým súhlasí aj Trukhno: "Kultúra v Japonsku je v tom pozitívnom zmysle absolútne odlišná oproti všetkému, na čo som bol zvyknutý. Miestami si pripadám ako v kreslenej rozprávke. Ľudia sú tam ale nesmierne zdvorilí a priateľskí. Jediným problémom je jazyková bariéra, keďže po anglicky hovorí málo ľudí. Na druhej strane máme osobného prekladateľa, čiže z tohto pohľadu to je dobré. Južná Kórea je pekná krajina. V lige sú tri tímy zo Soulu, čo je západnejšie a bližšie k Rusku."

Prečítajte si aj

Lušňák po odchode zo Zvolena ostáva v Tipsport lige, upísal sa konkurencii

Počas kariéry vyskúšal Trukhno všelijaké súťaže. Postupne nastupoval v Dánsku, QMJHL, ECHL, AHL, EBEL, švédskej juniorskej súťaži, Allsvenskan. či SHL, ale aj na Slovensku. S HC ´05 iClinic Banská Bystrica získal majstrovský titul: "Moja najkrajšia spomienka je samozrejme zisk titulu, ale okrem toho som spoznal veľa nových ľudí aj mimo hokeja, s ktorými som stále v kontakte a ktorí mi ukázali veľmi pekné miesta na Slovensku. Sem-tam som stále v kontakte s Wishartom, Maionem či Hickmottom, na Slovensku som mal veľmi blízko aj k Bellušovi. Stále sledujem výsledky Banskej Bystrice. Svet je malý, takže takéto veci sú bežné. Hlavne, ak ste v tom tíme dosiahli takýto veľký úspech," spomínal na úspešné pôsobenie pod Urpínom.

V minulom ročníku hrával za nórsky Lørenskog, klub vypadol druhýkrát po sebe vo štvrťfinále. Spoluhráčmi mu boli napríklad ex-Nitran David Friedmann či momentálne obranca MAC Budapešť Jon Negrin: "Nórsko je odlišné ako Slovensko. Z pohľadu hokeja aj samotnej krajiny. Viac sa mi páčilo na Slovensku, no chcel som vyskúšal ďalšiu ligu a spoznať inú krajinu," uzavrel exkluzívny rozhovor pre náš portál 31-ročný Vjačeslav Trukhno.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články