Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Detva vybuchla v závere: Asi vieme hrať len dve tretiny, zamýšľal sa Gašpar

BANSKÁ BYSTRICA - Majster v tejto sezóne po kolísavom začiatku zaberá naplno a aktuálne neprehral už deväť stretnutí po sebe. Detva však bola jediným tímom, ktorý to na Cemanovcom vedel.
Zdroj: 30301
Zdieľajte:

Dva zápasy a dve víťazstvá minulosezónneho nováčika postavili "baranov" do úlohy, v ktorej proste vyhrať už museli. Začiatok však mali lepší hostia. Rastislav Gašpar po nastrelení žrde dvíhal ruky, medzitým sa puk od zadnej časti tela brankára Williamsa odrazil za čiaru. V polovici riadnej hracej doby od modrej parádne do rohu brány trafil kapitán Sládok, potom sa momentum otočilo.

Prečítajte si aj

Lušňák po odchode zo Zvolena ostáva v Tipsport lige, upísal sa konkurencii

Banskobystričania otočili posledné tri stretnutia zo stavu 0:2, avšak dvakrát v predĺžení a raz v nájazdoch. Tentoraz prišla päťgólová smršť. Tú načal Ján Sýkora v prostrednej časti hry a v tej poslednej sa k nemu pridali aj Šťastný, Faille, Marshall i Asselin: "Prvé dve tretiny sme hrali dobre, no ku koncu druhej sme poľavili trošku a tretiu sme vypustili, inkasovali sme štyri góly. To sa nám nesmie stávať," smutne konštatoval líder ofenzívy tímu spod Poľany Rastislav Gašpar.

Detva ťahá sériu siedmich prehier v rade: "V predchádzajúcich zápasoch to bolo naopak, prvé a druhé tretiny sme hrali zle a tretiu sme zvládli, bolo tomu tak napríklad v dueli s Popradom. Musíme sa koncentrovať na celých 60 minút," pokračuje, ale dôvod súčasnej situácie hľadá ťažko.

Prečítajte si aj

VIDEO V Miškolci sa budú hádzať na ľad plyšové hračky

"Neviem, či je to v hlavách, ale asi áno, lebo dve tretiny vieme hrať dobre a tretiu prehráme 0:4. To sa nám nemôže stať. Hlavne sme nechali priveľa priestoru dobrým hráčom Banskej Bystrice a oni to hneď trestali. Škoda toho," dodal Gašpar.

"My sme hrali necelých 50 minút výborne, držali krok so súperom, no oslabeniami sme dostali Banskú Bystricu do hry. Inkasovali sme v nich aj góly. Rozhodlo sa v záverečných 10 minútach, urobili sme tam dve hrubé chyby, čo spôsobilo, že si nevezieme odtiaľto žiaden bod. Hráčov by som pochválil za 50 minút, no na to sa nehrá, stratili sme zápas v závere, musíme sa vyvarovať hrubých chýb skúsených hráčov," povedal na tlačovke tréner Josef Turek.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš získal z Košíc na hosťovanie mladého obrancu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články